Pozdravljeni,
sem s.p. , normiranec. Plačujem si prispevke in na DURS preko e-davkov oddajam obrazec (Obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike). Kaj pa ko grem zaradi bolezni na bolniško za nekaj dni, dobim bolniški list in kaj potem?
Na obrazcu za obračun prispevkov vpišem zadržanost od dela, ki ni v breme zavezanca verjatno in bom imel manj prispevkov za plačat? Kaj pa z bolniškim listom, ga treba kam poslat, odnest? Kdo mi plača tisti del prispevkov, ki ga meni ni treba, sploh kdo?
lp m
s.p. in bolniška
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: s.p. in bolniška
Tako kot za podjetniki ki zaposluje tudi vi kot s.p. do 30 delovnih dni bolniškega staleža trpite sami. Šele po 30 delovnih dneh lahko stroške trpi zdravstvena zavarovalnica.
Tako pač je....
Tako pač je....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Aha torej če prav razumem. Ne upošteva se mi nič, tudi prispevkov ne plačam manj (za tiste dni ko sem bil bolan) in kar se mene tiče z bolniškim listom nimam kaj početi?Mirko Zbačnik napisal/-a:Tako kot za podjetniki ki zaposluje tudi vi kot s.p. do 30 delovnih dni bolniškega staleža trpite sami. Šele po 30 delovnih dneh lahko stroške trpi zdravstvena zavarovalnica.
Tako pač je....
lp m
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V tem smislu, da.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

HvalaMirko Zbačnik napisal/-a:V tem smislu, da.