Uporaba ženinega avtomobila pri s.p.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Uporaba ženinega avtomobila pri s.p.

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za vsak dan posebej napišite relacijo in namen poti, zaenkrat je to dovolj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
emcee
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a emcee »

OK, hvala za vse informacije, bom sigurno še kaj spraševal, ker ste tako fajn :D
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

:D
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

emcee napisal/-a:Hm... dokaz. Imam pogodbo s podjetjem o vzdrževanju xy stvari. Oni me pokličejo, jaz pridem. Za vsak obisk ne izstavim računa, izstavim ga enkrat mesečno, po pogodbi. Kako naj dokažem, da sem bil tistega dne v dotičnem podjetju? A jim dam nekaj za podpist, ali kaj?
Ali imate pogodbo v pavšalnem znesku ali po dejanskih storitvah - obiskih? Če je slednje, morate tako v računu navesti vse datume obiskov. lp
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Ne glede na to, ali je pogodba v pavšalnem znesku ali po dejansko opravljenih storitvah je treba za vsak obisk (in s tem opravljeno storitev) imeti podpisan delovni nalog, ki je potem osnova za obračun kilometrine. Delovni nalogi so priloga k računu, tako da na računu ni treba navajati podrobnosti, datum opravljanja storitev je lahko od prvega do zadnjega dne v mesecu.
Mincek
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Aja, pa še to: nekoč sem nekje prebrala :roll: , da lahko za službene namene uporabljaš le svoj avtomobil ali avtomobil v lasti družinskega člana. Za vse ostalo naj bi bile negativne davčne implikacije. (Morda je šlo za pojasnilo DURS-a?)
Mincek
Odgovori