Ob odpovedi pogodbe smo delavcu v zakonitem roku izplačali odpravnino. Z višino (klub predhodnemu dogovoru) se delavec ni strinjal in nas je tožil. Po nekaj letih je tožbo dobil in po preteku 8 dnevnega roka vložil tožbo za izvršbo. Izvršba je prišla v januarju, medtem ko je bila sodba pravnomočna v lanskem letu.
Zanima me,
1. ali bi morali iztoženi znesek knjižit že v lansko leto ali pa ga lahko knjižimo v letošnje leto ?
2. ali ga moramo knjižit na stroške za odpravnine delavcev ( 473 ) ali pa na odhodke (75)
Odpravnina ob odpovedi
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Odpravnina ob odpovedi
Najbolj pravilno bi bilo, da bi že v letu, ko vas je delavec tožil, oblikovali rezervacije. Vsekakor pa je to odhodek lanskega leta. Jaz bi dala na 47.
Hvala Franca.franca napisal/-a:Najbolj pravilno bi bilo, da bi že v letu, ko vas je delavec tožil, oblikovali rezervacije. Vsekakor pa je to odhodek lanskega leta. Jaz bi dala na 47.
Upali smo, da tožbe ne bo dobil ....
Obresti, ki jih bomo morali tudi plačati pa so odhodek tega leta?
hm, recimo. So rezultat preteklih let, lahko jih vkalkulirate že za lani, letos pa samo razliko. Pa se mi zdi, da vam to ne diši in bi rajši dali čimveč na letos. Če nimate (prenatančnih) revizorjev, bo šlo.
še en hvala. Prav ste ugotovili.. lankso ni prav vzpodbudno leto...