Odpravnina ob odpovedi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
luvi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odpravnina ob odpovedi

Odgovor Napisal/-a luvi »

Ob odpovedi pogodbe smo delavcu v zakonitem roku izplačali odpravnino. Z višino (klub predhodnemu dogovoru) se delavec ni strinjal in nas je tožil. Po nekaj letih je tožbo dobil in po preteku 8 dnevnega roka vložil tožbo za izvršbo. Izvršba je prišla v januarju, medtem ko je bila sodba pravnomočna v lanskem letu.
Zanima me,
1. ali bi morali iztoženi znesek knjižit že v lansko leto ali pa ga lahko knjižimo v letošnje leto ?
2. ali ga moramo knjižit na stroške za odpravnine delavcev ( 473 ) ali pa na odhodke (75)
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: Odpravnina ob odpovedi

Odgovor Napisal/-a franca »

Najbolj pravilno bi bilo, da bi že v letu, ko vas je delavec tožil, oblikovali rezervacije. Vsekakor pa je to odhodek lanskega leta. Jaz bi dala na 47.
luvi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

franca napisal/-a:Najbolj pravilno bi bilo, da bi že v letu, ko vas je delavec tožil, oblikovali rezervacije. Vsekakor pa je to odhodek lanskega leta. Jaz bi dala na 47.
Hvala Franca.
Upali smo, da tožbe ne bo dobil ....
Obresti, ki jih bomo morali tudi plačati pa so odhodek tega leta?
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

hm, recimo. So rezultat preteklih let, lahko jih vkalkulirate že za lani, letos pa samo razliko. Pa se mi zdi, da vam to ne diši in bi rajši dali čimveč na letos. Če nimate (prenatančnih) revizorjev, bo šlo.
luvi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

še en hvala. Prav ste ugotovili.. lankso ni prav vzpodbudno leto...
Odgovori