knjiženje plačila

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sp-jevka
Novinec
Novinec

knjiženje plačila

Odgovor Napisal/-a sp-jevka »

Pozdravljeni!

Prosila bi, če mi lahko kdo pove, kako knjižim plačilo, ki sem ga opravila v letu 2011 za račun, ki mi je bil poslan v letu 2010 in sme ga takrat tudi poknjižila - z odprto postavko plačila... Predvidevam, da se z 31.12. KPO za tisto leto zaključi in se več ne vpisuje za leto 2010 nič - torej tudi ne plačilo, opravljeno v letu 2011?

Lepo prosim za odgovor...
LP
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: knjiženje plačila

Odgovor Napisal/-a franca »

Konec leta 2010 imate odprto obveznost. V letu 2011 s plačilom zaprete obveznost.
vzv
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a vzv »

zdravo.
bi kar pod to temo nekaj vprašala.
zgodilo se je, da mi je kupec v 2010 plačal račun v celotnem znesku, čeprav sva ga v 2009 že delno kompenzirala.
on ni terjal, jaz pa sem tudi šele sedaj opazila (v 2011). preplačilo mu moram seveda vrniti, zanima pa me, kako to sedaj papirno zaključim - kakšen dokument potrebujem, da v BS prikažem obveznost?
hvala. lp,
titi
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

Kreditno stanje na kupcih je obveznost, tako jo morate tudi prikazati v BS. S konta 120 preknjižite na 230 (temeljnica!). Za vračilo ne potrebujete nobenega dokumenta, ker je iz obstoječe dokumentacije jasno, da gre za preplačilo in ne za predplačilo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

V kolikor V kolikor ste kot prejemnik preplačila zavezanec za DDV, je priporočljivo, da znesek vrnete. V nasprotnem, ste dolžni obračunati DDV.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vzv
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a vzv »

pozdravljeni
hvala obema za odgovore.
lep dan želim
titi
Odgovori