Pozdravljeni!
Prosila bi, če mi lahko kdo pove, kako knjižim plačilo, ki sem ga opravila v letu 2011 za račun, ki mi je bil poslan v letu 2010 in sme ga takrat tudi poknjižila - z odprto postavko plačila... Predvidevam, da se z 31.12. KPO za tisto leto zaključi in se več ne vpisuje za leto 2010 nič - torej tudi ne plačilo, opravljeno v letu 2011?
Lepo prosim za odgovor...
LP
knjiženje plačila
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: knjiženje plačila
Konec leta 2010 imate odprto obveznost. V letu 2011 s plačilom zaprete obveznost.
zdravo.
bi kar pod to temo nekaj vprašala.
zgodilo se je, da mi je kupec v 2010 plačal račun v celotnem znesku, čeprav sva ga v 2009 že delno kompenzirala.
on ni terjal, jaz pa sem tudi šele sedaj opazila (v 2011). preplačilo mu moram seveda vrniti, zanima pa me, kako to sedaj papirno zaključim - kakšen dokument potrebujem, da v BS prikažem obveznost?
hvala. lp,
bi kar pod to temo nekaj vprašala.
zgodilo se je, da mi je kupec v 2010 plačal račun v celotnem znesku, čeprav sva ga v 2009 že delno kompenzirala.
on ni terjal, jaz pa sem tudi šele sedaj opazila (v 2011). preplačilo mu moram seveda vrniti, zanima pa me, kako to sedaj papirno zaključim - kakšen dokument potrebujem, da v BS prikažem obveznost?
hvala. lp,
titi
Kreditno stanje na kupcih je obveznost, tako jo morate tudi prikazati v BS. S konta 120 preknjižite na 230 (temeljnica!). Za vračilo ne potrebujete nobenega dokumenta, ker je iz obstoječe dokumentacije jasno, da gre za preplačilo in ne za predplačilo.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V kolikor V kolikor ste kot prejemnik preplačila zavezanec za DDV, je priporočljivo, da znesek vrnete. V nasprotnem, ste dolžni obračunati DDV.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko