Izdani račun

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

betina
Nov član
Nov član

Izdani račun

Odgovor Napisal/-a betina »

Zdravo!
Sem malo v dilemi glede izdajanja računov. Če sem storitev opravljala od 1.11do 30.11 v mesecu, je dovoljeno račun izstaviti na recimo 2.12 in upoštevati izstopni davek v novembru. Ali bi bilo bolje ga napisati na dan 30.11?
Hvala za odgovore!
Lep pozdrav!
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Važno je samo, da si izstopni obračunate in prikažete za november.
Lp
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Račun lahko izstavite z datumom 2.12.2004, kot datum opravljene storitve pa morate navesti 30.11.2004 in dati v obračun DDV za mesec november (če ste mesečni zavazanci za DDV). Če pa ste tromesečni ali polletni zavezanci pa pazite pri računu za december (storitve od 1.12. do 31.12.2004), da boste DDV vključili v zadnji obračun za leto 2004.
LP

Anela
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Račun, izdan v decembru, ki se nanaša za november, in je bil prejet v decembru, gre v decembrski obračun DDV.

Mirko
robi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a robi »

Ja gre v decemberski obračun iz vidika prejetih računov,
iz vidika izdanih računov pa gre v novemberski, ker je datum opravljene storitve november.

lp
vida
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a vida »

ZANIMA ME KAKO JE S PREJETIMI FAKTURAMI ZA PRIDOBITVE BLAGA IZ EU.
NA FAKTURI JE DATUM V 11 MESECU, FAKTURA JE BILA PREJETA V 11 MESECU, BLAGO PA JE BILO DOBAVLENO V 12 MESECU. KAKO JE S SAMOOBDAVČITVIJO? ALI SE OBRAČUNA IZHODNI DAVEK V 11 MESECU, VHODNI DDV PA ŠELE V 12 MESECU?
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Vida,na "sosednjem" forumu(ne upam delat reklame)je baje eden dobii mnenje od DURS-a, po katerem je točno tako, kot pravite. Do zdaj sem bila prepričana, da pri pridobitvah ni sprememb po 1.11., zdaj pa se ne bi več drznila tega zagovarjat. Imate kar prav, da kričite (v.črke)
:razz:
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Če je bilo blago dobavljeno v 12. mesecu se lahko vstopni ddv upošteva v 12. mesecu. O tem govori tudi sprememba Pravilnika ddv. Če imaš račun, nimaš pa blaga, si ddv lahko odbijač v mesecu, ko dobiš blago oziroma v mesecu, ko račun plačaš, kar je pač prej.
Lp
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Misty, bilo je pač precej polemike o tem, ali to, kar pravite, velja tudi za pridobitve iz EU ali ne, in da se zagovarjat obe varianti. Fino bi bilo, če bi bilo kje objavljeno uradno mnenje DURS-a.
LP
slavica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slavica »

Tudi jaz se ubadam z istim problemom. Na Zvezi RFR so zatrdili, da za dobave iz EU ni sprememb. Če gledate IKS 10, kjer so opisane spremembe - je opisan samo primer za nabavo na domačem trgu. O dobavi iz EU pa niti besedice. Ali res ni spremembe, ali pa še ni jasno in si niso upali napisati. Oj, kdo bi vedel?
Tudi jaz bi KRIČALA!
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Slavica poglejte iks 10 na strani 52.
Lp
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Že, pa tam v IKS-u so primeri september/oktober, ne npr.november december, kot je v Vidinem primeru.
Meni je sicer tudi bilo všeč, da pri spremembah ni bilo nič o pridobitvah, kot ugotavlja Slavica. Ampak, zdaj ko sem "tisto" (=:???:glej zgoraj) prebrala na le-onem forumu, mi je pa res upadel greben.
Odgovori