Pozdravljeni,
SI opravi slikopleskarstva dela na nepremičnini v AUT, za avstrijskega DZ. Ali drži, da se mora registrirati za DDV v Avstriji, ali izda račun brez DDV z ustrezno klavzulo, da ddv ni obračunan.
Kako pa je v primeru, da je naročinik SI (delo pa opravljeno v AUT)' Ali pride v poštev 76. člen?
Hvala in lep pozdrav
sana
ddv-gradbena storitev EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: ddv-gradbena storitev EU
A mi lahko kdo pomaga, ki ima kak tak primer?
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Če opravlja storitev za Avstrijskega davčnega zavezanca, mu ni potrebno pridobiti ATU davčne številke. Izstavi račun brez ddv, ker prevali davek na ATU DZ, 25. čl.
Jaz imam pa takšen primer: SI davčni zavezanec opravi storitev na nepremičnini fizični osebi v Avstriji. Na Avstrijski DU pridobiti ATU davčno števiko, ker davek mora plačati v Avstriji.
1. Kako izstavi (napiše)račun če sedež podjetja ima v SLO? Ali napiše SI davčno št. ali ATU?
2. Kako poroča promet v Avstriji? Ali mora imeti davčnega zastopnika?
3. Material kupuje v SLO in si odbija vstopni davek,.... kaj pa izstopni???? , računa s ATU davčni številki ne more knjižiti in vpoštevati v DDV-O v SLO!!!
Če ima kdo kak tak primer, naj tudi meni pomaga, lepo prosim. Hvala!
Jaz imam pa takšen primer: SI davčni zavezanec opravi storitev na nepremičnini fizični osebi v Avstriji. Na Avstrijski DU pridobiti ATU davčno števiko, ker davek mora plačati v Avstriji.
1. Kako izstavi (napiše)račun če sedež podjetja ima v SLO? Ali napiše SI davčno št. ali ATU?
2. Kako poroča promet v Avstriji? Ali mora imeti davčnega zastopnika?
3. Material kupuje v SLO in si odbija vstopni davek,.... kaj pa izstopni???? , računa s ATU davčni številki ne more knjižiti in vpoštevati v DDV-O v SLO!!!
Če ima kdo kak tak primer, naj tudi meni pomaga, lepo prosim. Hvala!
Storitev, ki jo opravi slovenski DZ v Avstriji fizični osebi ni predmet našega ddv-ja, se pa znesek vpiše v knjigo izdanih računov. Piše v enem od lanskih Iksov - bom pogledala in v kratkem javim.
Kako pa je s pridobitvijo davčnega zastopnika v Avstriji? Kam se naj obrnem?
Ali imajo delavci vso potrebno dokumentacijo?
Kako pa je s pridobitvijo davčnega zastopnika v Avstriji? Kam se naj obrnem?
Ali imajo delavci vso potrebno dokumentacijo?