ddv-gradbena storitev EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alex01
Začetnik
Začetnik

ddv-gradbena storitev EU

Odgovor Napisal/-a alex01 »

Pozdravljeni,

SI opravi slikopleskarstva dela na nepremičnini v AUT, za avstrijskega DZ. Ali drži, da se mora registrirati za DDV v Avstriji, ali izda račun brez DDV z ustrezno klavzulo, da ddv ni obračunan.
Kako pa je v primeru, da je naročinik SI (delo pa opravljeno v AUT)' Ali pride v poštev 76. člen?

Hvala in lep pozdrav

sana
alex01
Začetnik
Začetnik

Re: ddv-gradbena storitev EU

Odgovor Napisal/-a alex01 »

A mi lahko kdo pomaga, ki ima kak tak primer?
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Če opravlja storitev za Avstrijskega davčnega zavezanca, mu ni potrebno pridobiti ATU davčne številke. Izstavi račun brez ddv, ker prevali davek na ATU DZ, 25. čl.

Jaz imam pa takšen primer: SI davčni zavezanec opravi storitev na nepremičnini fizični osebi v Avstriji. Na Avstrijski DU pridobiti ATU davčno števiko, ker davek mora plačati v Avstriji.
1. Kako izstavi (napiše)račun če sedež podjetja ima v SLO? Ali napiše SI davčno št. ali ATU?
2. Kako poroča promet v Avstriji? Ali mora imeti davčnega zastopnika?
3. Material kupuje v SLO in si odbija vstopni davek,.... kaj pa izstopni???? , računa s ATU davčni številki ne more knjižiti in vpoštevati v DDV-O v SLO!!!

Če ima kdo kak tak primer, naj tudi meni pomaga, lepo prosim. Hvala!
urskau
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a urskau »

Storitev, ki jo opravi slovenski DZ v Avstriji fizični osebi ni predmet našega ddv-ja, se pa znesek vpiše v knjigo izdanih računov. Piše v enem od lanskih Iksov - bom pogledala in v kratkem javim.

Kako pa je s pridobitvijo davčnega zastopnika v Avstriji? Kam se naj obrnem?
Ali imajo delavci vso potrebno dokumentacijo?
Odgovori