podaljšanje pogodbe za določen čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
novinka
Nov član
Nov član

podaljšanje pogodbe za določen čas

Odgovor Napisal/-a novinka »

Pozdravljeni!

Sem čisto nova na forumu in me zanima naslednje:

Smo malo podjetje d.o.o. in smo septembra zaposlili delavca za določen čas, 4 mesece zaradi povečanega obsega dela. 31.12. delavcu poteče ta pogodba, ker pa je povečan obseg dela še ostal, bi mu radi pogodbo podaljšali, tudi za določen čas. Zanima me, če moram ponovno skuzi vso proceduro: zavod za zaposlovanje (potreba po delavcu), prijava na zzzs (m1-m4)z novo pogodbo.

že v naprej hvala za vaše odgovore.

novinka
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Pozdravljena,

vi samo sklenete z njim novo pogodbo o zaposlitvi. Na ZZZS se ne spremeni nič, ker je na obrazcu naveden določen delovni čas. Prav tako ni treba pisati potrebe po delavcu na zavod.

LP, M.
novinka
Nov član
Nov član

Najlepša hvala. Prihranili ste mi veliko časa.

Lep pozdrav!

novinka
KARA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a KARA »

Se ne strinjam z Optimistko. Obrazec potrebo po delavcu mora izpolniti znova, saj je v prvi napisala za koliko časa se sklepa pogodba inv tem primeru je bilo to 4 mesece, sedaj pa je treba to podaljšati oz. napisati nov obrazec in ponovno definirati to postavko.

LP, KARA
blažka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a blažka »

se strinjam z Optimistko.
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

..moram povedati, da se nam v podjetju ta podaljševanja redno ponavljajo, vsakič vprašam tudi na ZZZS, zagotovili so mi, da je tako v redu.
Obrazec M-1 se spremeni, če delavca iz določenega zaposliš za nedoločen čas, še vedno pa ni treba pisati potrebe po delavcu ( mi je bilo pojasnjeno na zavodu za zaposlovanje).

Upam,da vedo, kaj delajo.. :oops:

LP, M.
novinka
Nov član
Nov član

Upam, Optimistka, da bo tako v redu, ker sem tudi jaz nekja zasledila, da bi morala obe stvari opraviti še enkrat.

Se bom čisto točno še pozanimala in javim!

Lep pozdrav,

novinka
MICIKA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MICIKA »

Jaz se strinjam z Optimistko.
Tudi pri nas za podaljšanje za določen čas nič ne spreminjamo na ZZZS. Samo pogodba se spremeni, napiše se nova ali pa se doda aneks. Upam da delamo prav. 8-)

mici
Odgovori