dva s.p.ja pod isto streho

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
trlica
Novinec
Novinec

dva s.p.ja pod isto streho

Odgovor Napisal/-a trlica »

Pozdravljeni,

Ne vem če tole spada v to rubriko, vendar me zanima sledeče - mož že ima popoldanski s.p. na domačem naslovu, sedaj bi pa še jaz odprla polni s.p. kot samozaposlitev. Zanima me razmejitev stroškov stanovanja - oz. dela stanovanja, ki se uporablja za dejavnost ali lahko popoldanski s.p. obračuna npr. 20% stroškov in potem še jaz s polnim s.p. še recimo 30% stroškov. Pisarne zaenkrat še ne bi najemala, ker je to prevelik stroške za start up.

Upam da mi boste lahko pomagali.

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: dva s.p.ja pod isto streho

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče res ni pod obdavčitev - temo sem premaknil :spomezik: .

Vidva sta dve samostojni osebi, sedaj je fiziča oseba, ki opravlja dejavnost le vaš mož, sicer zavarovan na neki drugi osnovi - je v delovnem razmerju. Vi boste sedaj čtudi postali fizična oseba, ki opralja dejavnost, vendar, ker ne boste zavarovani na neki drugi osnovi - ne boste zaposleni - boste zavarovani kot fizična oseba, prispevke si boste plačevali sami.

Samostojni podjetnik je lahko vsak posameznik, ne glede kje in s kom živi, v kakšnem razmerju je z drugo osebo in tudi ne glede na to, ali je prijavljen na istem naslovu. Da sta z možem prijavljena na isem naslovu je nekako logično, sevveda ni pa nujno :spomezik: , vendar to zadeva le vas kot fizični osebi in na opravljanje in registracijo dejavnosti nima vpliva.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Tole pojasnilo (zaenkrat?) še velja:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... ih_knjigah
Dabata o stroških na forumu: viewtopic.php?f=33&t=36791
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Upam, da še... sicer, kar se dogaja, brez ciganke nikoli ne veš. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
trlica
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a trlica »

super, hvala za pomoč.
Odgovori