Poslovodenje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
saraw
Novinec
Novinec

Poslovodenje

Odgovor Napisal/-a saraw »

Pozdravljeni!

Ker smo ostali brez računovodkinje, vas prosim za pomoč. Sicer je o tem na forumu že ogromno napisanega, ampak ker računovodstvo ni moje področje, sem se ˝izgubila˝.

Zanima me naslednje:

- Kaj mora storiti d.o.o. pri izplačilu direktorju po pogodbi o poslovodenju? Prispevke plača d.o.o. Kako se izračunajo prispevki? Katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov?

- Kaj mora storiti direktor kot fizična oseba? Kako se izračunajo prispevki in katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov.

Prosim za pomoč.

Lp
rupert
Računovodja
Računovodja

Re: Poslovodenje

Odgovor Napisal/-a rupert »

Bo treba najti novega računovodjo. lp
dziger
Računovodja
Računovodja

Re: Poslovodenje

Odgovor Napisal/-a dziger »

saraw napisal/-a:Pozdravljeni!
Ker smo ostali brez računovodkinje, vas prosim za pomoč. Sicer je o tem na forumu že ogromno napisanega, ampak ker računovodstvo ni moje področje, sem se ˝izgubila˝.
Najdite novo računovodstvo :)
saraw napisal/-a: - Kaj mora storiti d.o.o. pri izplačilu direktorju po pogodbi o poslovodenju? Prispevke plača d.o.o. Kako se izračunajo prispevki? Katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov?
(odda podjetje)
1. odda se obrazec REK-1, vrsta dohodka 1141 (na individualnem je to 1110)
2. plačuje se le dohodnina, ki je v vašem primeru izračunana po progresivni lestvici (uporabite kakšen program za izračun), prispevkov tu ni!
saraw napisal/-a: - Kaj mora storiti direktor kot fizična oseba? Kako se izračunajo prispevki in katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov.
(odda fizična oseba)
1. Odda se obrazec OPSVL na fizični osebi.
2. Izpolnite obrazec z vsemi potrebnimi podatki, in ko boste vnesli ure ter osnovo za izračun prispevkov (minimalna je trenutno 851,07 eur) poženete izračun in dobite znesek vseh prispevkov vključno s podračuni kamor plačate te prispevke.

lp
Odgovori