Pozdravljeni!
Ker smo ostali brez računovodkinje, vas prosim za pomoč. Sicer je o tem na forumu že ogromno napisanega, ampak ker računovodstvo ni moje področje, sem se ˝izgubila˝.
Zanima me naslednje:
- Kaj mora storiti d.o.o. pri izplačilu direktorju po pogodbi o poslovodenju? Prispevke plača d.o.o. Kako se izračunajo prispevki? Katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov?
- Kaj mora storiti direktor kot fizična oseba? Kako se izračunajo prispevki in katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov.
Prosim za pomoč.
Lp
Poslovodenje
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Poslovodenje
Bo treba najti novega računovodjo. lp
Re: Poslovodenje
Najdite novo računovodstvosaraw napisal/-a:Pozdravljeni!
Ker smo ostali brez računovodkinje, vas prosim za pomoč. Sicer je o tem na forumu že ogromno napisanega, ampak ker računovodstvo ni moje področje, sem se ˝izgubila˝.
(odda podjetje)saraw napisal/-a: - Kaj mora storiti d.o.o. pri izplačilu direktorju po pogodbi o poslovodenju? Prispevke plača d.o.o. Kako se izračunajo prispevki? Katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov?
1. odda se obrazec REK-1, vrsta dohodka 1141 (na individualnem je to 1110)
2. plačuje se le dohodnina, ki je v vašem primeru izračunana po progresivni lestvici (uporabite kakšen program za izračun), prispevkov tu ni!
(odda fizična oseba)saraw napisal/-a: - Kaj mora storiti direktor kot fizična oseba? Kako se izračunajo prispevki in katere obrazce je potrebno oddati preko edavkov.
1. Odda se obrazec OPSVL na fizični osebi.
2. Izpolnite obrazec z vsemi potrebnimi podatki, in ko boste vnesli ure ter osnovo za izračun prispevkov (minimalna je trenutno 851,07 eur) poženete izračun in dobite znesek vseh prispevkov vključno s podračuni kamor plačate te prispevke.
lp