nujno m4

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana

nujno m4

Odgovor Napisal/-a mala novinka »

zdravo.... iz zpiz-a so nam sporočili, da je vloga za eno osevo zavrnjena saj se vse ne ujema.... naneslo je tako, da je bila zaposlena dejansko celo leto na porodniškem dopustu in bolniškem - to pomeni, da ni bilo nič rednega dela in nič plačanih prispevkov.... v rubriko c - podatki o nadomestilu za obdobje, za katero so prispevki za PIZ plačani, sem vnesla ure in leto osnove, sedaj mi pa javi napako, da morata biti izpolnjeni rubrika b - odatki o plači oziroma osnovi za obdobje, za katero so prispevki za PIZ plačani oziroma rubrika e - podatki o obdobju, za katero prispevki za PIZ niso plačani.... kar ne vem kako naj izpolnim, da bo ok.... kakšna pomoč prosim :)

hvala :)
nevednost ni lepa čednost
foxy
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: nujno m4

Odgovor Napisal/-a foxy »

Najbolje, da pokličeš referenta, pa ti bo točno povedal kako izpolniti. Sama sem vedno naredila tako.

:)
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a mala novinka »

saj sem ga poklicala, pa je bil kar neprijazen.... kot a si ne znate prerati pravilnika?? jaz pa res tega nisem nikjer zasledila :(
nevednost ni lepa čednost
foxy
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a foxy »

Poskusi na drugi območni službi/enoti, mogoče je imel slab dan, in si naletela ...
lejla22
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

zdravo,
tudi jaz se ravno ukvarjam s podobnim problemom... Imamo zaposleno, ki je bila v letu 2011 na porodniški in se je vrnila iz porodniške konec leta, tako da je prejela skoraj 2 plači. Sedaj pa so mi iz ZPIZ-a poslali, da: sešteta vrednost ur na M4 ne ustreza deležu letnega sklada ur.

Kaj bi lahko to pomenilo?
Hvala za odgovore,
Lejla :roll:
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Pokličite referente, če ste prepričani, da ste pravilno izpolnili M4 obrazec in preverite zadevo, kajti pri nas smo tudi imeli težavo, ker sta bila delavca odjavljena in zopet prijavljena, izpolnili smo vse pravilno, ampak so ravno za te delavce zavrnili obrazce in, ko sem poklicala referenta smo ugotovili, da oni niso imeli obdobja vnešena, zato je obrazec zavrnilo. Zato preverite pri referentih!!!
Lp
lp Sonja
Odgovori