Avtorski honorar - ponovno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Darija
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Avtorski honorar - ponovno

Odgovor Napisal/-a Darija »

Naročniku smo izstavili račun za AH po novem izračunu, saj naj bi faktura zapadla v letu 2005. Naročnik pa je fakturo plačal včeraj. Kaj naj storim. Obračunam AH po starem in naročniku izstavim dobropis za ostalo in vrnem denar?

Hvala in vse dobro v letu 2005 vam želim.
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Vau a vi pa že znate po novem izračunati... :wink:

TOrej če obračunate AVH po starem potem ne bo prišlo do dobropisa ampak mislim, da se bo izkazalo, da je premalo plačano.

Če je bilo delo opravljeno v decembru in plačano v decembru bi jaz izstavila storno račun in izstavila novega.
Problem bo z REKom in akontacijo ... Ker bo izkazano preplačilo - če redno poslujete se bo lahko najbrž poračunalo ob naslednjem AVH-ju sicer se boste pa borili, da vam preplačilo vrnejo

Pa lepe praznike...
aljalja
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a aljalja »

Angelina, kako se izstavi storno racun? sama tega se nisem imela, pa me zanima, ker moram poslat storno racun. Kako ga knjizim? hvala

alja
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Jaz sama izdam storno račun - da se imenuje storno račun št. enaka kot na računu - potem napišem vse zneske enake le s predzankom - (minus)
in kratek text zakaj storno
potem z dopisom obrazložim malce natančneje zakaj storno pa številko svojo dam "za dodatna vprašanja bla bla..."

V isto kuverto pa dam nov račun

Upam, da bo? :???:
Odgovori