Naročniku smo izstavili račun za AH po novem izračunu, saj naj bi faktura zapadla v letu 2005. Naročnik pa je fakturo plačal včeraj. Kaj naj storim. Obračunam AH po starem in naročniku izstavim dobropis za ostalo in vrnem denar?
Hvala in vse dobro v letu 2005 vam želim.
Avtorski honorar - ponovno
Moderator: Mirko Zbačnik
Vau a vi pa že znate po novem izračunati... 
TOrej če obračunate AVH po starem potem ne bo prišlo do dobropisa ampak mislim, da se bo izkazalo, da je premalo plačano.
Če je bilo delo opravljeno v decembru in plačano v decembru bi jaz izstavila storno račun in izstavila novega.
Problem bo z REKom in akontacijo ... Ker bo izkazano preplačilo - če redno poslujete se bo lahko najbrž poračunalo ob naslednjem AVH-ju sicer se boste pa borili, da vam preplačilo vrnejo
Pa lepe praznike...
TOrej če obračunate AVH po starem potem ne bo prišlo do dobropisa ampak mislim, da se bo izkazalo, da je premalo plačano.
Če je bilo delo opravljeno v decembru in plačano v decembru bi jaz izstavila storno račun in izstavila novega.
Problem bo z REKom in akontacijo ... Ker bo izkazano preplačilo - če redno poslujete se bo lahko najbrž poračunalo ob naslednjem AVH-ju sicer se boste pa borili, da vam preplačilo vrnejo
Pa lepe praznike...
Jaz sama izdam storno račun - da se imenuje storno račun št. enaka kot na računu - potem napišem vse zneske enake le s predzankom - (minus)
in kratek text zakaj storno
potem z dopisom obrazložim malce natančneje zakaj storno pa številko svojo dam "za dodatna vprašanja bla bla..."
V isto kuverto pa dam nov račun
Upam, da bo?
in kratek text zakaj storno
potem z dopisom obrazložim malce natančneje zakaj storno pa številko svojo dam "za dodatna vprašanja bla bla..."
V isto kuverto pa dam nov račun
Upam, da bo?