Regres - kdaj izplačilo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Naomi
Začetnik
Začetnik

Regres - kdaj izplačilo

Odgovor Napisal/-a Naomi »

12.12. bo 6 mesecev odkar sem redno zaposlena (prej nezaposlena), ker mi takrat pripada letni dopust v celoti, mi tudi regres, kajne?
Zanima me, ali sem upravičena do izplačila regresa pri decemberski plači ali januarski, če sem seveda sploh upravičena do njega.

Hvala za odgovor!
Dobbin
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Dobbin »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal Naomi</i>
<br />12.12. bo 6 mesecev odkar sem redno zaposlena (prej nezaposlena), ker mi takrat pripada letni dopust v celoti, mi tudi regres, kajne? RES JE.
Zanima me, ali sem upravičena do izplačila regresa pri decemberski plači ali januarski, če sem seveda sploh upravičena do njega.
Ste upravičeni do njega. Ker ste dopolnili 6 mesecev delovne dobe. Sanja pa se mi ne če ga lahko takoj zahtevate - ker je bil rok za izplačilo regresa za tekoče leto do 1. julija....
Kaj vam pa v pogodbi piše?

Hvala za odgovor!
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
čaba
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a čaba »

Izplačilo regresa mora biti izplačano še v tekočem letu na katerega se nanaša upravičenost do regresa - torej v mesecu decembru in ne več v januarju, čeprav se takrat izplačuje decemberska plača.
LP

nataša
Odgovori