s.p. kot dopolnilna dejavnost

Moderator: Mirko Zbačnik

igi
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a igi »

"Druker" Hvala! Točno to sem rabil!

"katrijn", "larisa" tudi vama hvala.... Sej vem, da nič ni zastonj ampak forumi so ponavadi za to, da se pomaga. Glej tudi jst hodim v svojem "fohu" na seminarje, izobraževanja..., ki še zdaleč niso poceni. Ampak hudimana le zakaj večina strank pričakuje, da bom vse povedal zastonj? Ker pač delam v računalništvu... Glej sem član tudi na drugih forumih (tehnične narave) pa če le lahko pomagam. Pa še nikoli nisem nobenemu rekel : Ej plačaj pa ti povem! Ker me pač ni strah konkurence. ČISTO vsak se lahko nauči skoraj vse, samo voljo mora imeti!
Druker
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Druker »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal elektrik</i>
<br />Druker, lahko že spremenite svojo opombico v: "Sem računovodja, a se še vedno učim." Mislim, da ni računovodja, ki bi vedel prav popolnoma vse.

PS.: Sokrat je dajl: "Vem, da nič ne vem."

Mirko :wink:
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Ne, ker nisem. Za našo firmo pa urejam že (ali pa šele) kakšnih 15 let, v katerih so bili obiski inšpekcij, uvedba DDV in še marsikaj.
Opravičujem pa se, če sem koga preveč pičil. Vsak se trudi po svoje, jaz berem vsesorte in mi ni problema pomagat, če lahko. Zakaj pa je potem forum?
Kaj več stane: lasten študij in znoj ali obisk seminarja? Jaz si zaenkrat seminarja zaradi časa in dela ne morem privoščiti. Rad bi bil vendar še kaj s svojo družino, zlomka!
Menim pa, da računovodstvo še zdaleč ni eksaktna veda. Knjiženje ni problem, ko pa prideš do česa bolj zahtevnega, se pa ustavi. Tudi sam tukaj in še na nekem drugem portalu še vedno čakam odgovor na dokaj enostaven problem. Moraš pa biti kar elastičen, da se lahko zvijaš med vsemi spremembami in popravki.
<i>Vedno je več poti. Cilj je pa eden.</i> Mirko, polepšali ste mi že tako lep dan! Če verjamete al' ne!8-)

LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
LARISA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Jaz ne mislim, da vse znam, niti ni fora da svojega znanja ne bi hotela povedat naprej, ampak se mi zdi (saj tako prakso imam jaz), da jih veliko delo računovodij zaničuje, ko pa pride problem pa smo tam.

Dosti krat delam in pomagam ljudem zastonj, ni mi težko, niti ne želim nobene posebne zahvale.
Želim povedati samo to, da to delo ni tako lahko, da se ga lahko naučiš po 10 dneh in samo zlagaš papirje, pa ti računalnih oz. program kar vrže želene podatke.
Potrebno je dosti časa da se česa naučiš in potem vlada spremeni zakone pa si spet na začetku :<font color="red">ne veš nič</font id="red">.
LP
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kraj: Dolenjska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a B0ris »

Lep pozdrav,
najprej naj omenim, da spoštujem delo računovodij, ter na splošno delo vsakega posameznika. Vsak ima svoje področje, na kateremu je izurjen in to cenim pri vsakemu posamezniku. Pač, če veš še kakšno področje več, toliko bolje :)

No, pa pojdimo k mojemu vprašanju. Glede plačila računov z gotovino, maximum je 25.000 SIT. Zanima me, ali se lahko dela tako, da jaz račun izdam stranki (manj kot 25.000 ali pa tudi več) in mi potem stranka plača z gotovino, jaz pa recimo sam nakažem preko KLIKa, ali preko položnice na svoj poslovni račun ? Je to dovoljeno ?

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor,
Boris
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Preberite: PRAVILNIK o primerih, v katerih se plačila za dobavljeno blago in opravljene storitve ter druga plačila ne nakazujejo na transakcijske račune, objavljen v: Uradni list RS 140/2004 z dne 29. 12. 2004. Če prav razumem, je sedaj omejitev 100.000, preverite!

Mirk:???:
Druker
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Druker »

Kaj pa če plačaš s kreditno kartico?

LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Ja, v uradnem listu sem tudi jaz zasledil, da je omejitev 100.000 SIT. Mislim pa, da če jaz sam nakažem na svoj poslovni račun, je to vodenje pod evidenco pretokov gospodinjstvo-podjetje?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Boris, to velja za "s.p.". Čeprv bi tanakazila jaz tudi prikazal kot gotovinska plačilo preko blagajne "s.p.-ja, in bi zatem enostavno izvršil polog na TRR. Ne bi kompliciral s tem, da bi to bil pretok med gospodinstvom in podjetjem.

Vendar je tu lahko past, v katero vas lahko ujame DURS. Ker če je teh nakazil razmeroma veliko, lahko DURS začne skrbet, od kje vam denar. Mislim, da vodenje teh pretokov ni samo sebi namen.

Mirko :twisted:
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Ja, tudi jaz sem razmišljal že o tem, kaj bi naredil DURS, če bi bilo tega veliko. Načeloma lahko u bistvu konec meseca, seštejem gotovinska plačila računov in vse skupaj nakažem na TRR. Po moje je to še najboljša rešitev.
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Boris, tudi jaz sem že naredila tako. Stranka mi je plačala račun z gotovino, zakaj bi morala nekaj km na banko položit ta denar, če lahko to naredim za mizo pred računalnikom (iz svojega osebenga računa nakažem na poslovni račun, namen nakazila: polog iztržka). Poknjižim pa preko konta 920000 (pretoki in odtoki iz gosp.)
LP

Anela
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Ja, tako je res še najbolj enostavno. No jaz pa napišem namen plačila recimo, "plačilo računa št.XX,št.XX,št.XX". A je dovolj da napišem samo polog iztržka ? Sprašujem zato, ker mi je nekdo rekel, da moram napisati pod namen številke računov, ki jih plačam ?
sanja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja »

Zanimiva tema. Malo za petkovo sprostitev.
Plačevanje z gotovino. Po novem do 100.000 sit. Vi lahko plačujete in vam plačujejo z gotovino. Položite toliko, da bodo pokriti vaši prejemki - računi. Izogibajte se plačevanja računov za privatne namene iz računa s.p..
Veliko sreče vam želim.
Velikokrat je samo začetek težak.

Tudi računovodstvo je samo posel. Da se ga naučiti.

Sanja
Odgovori