boniteta - internet
Moderator: Mirko Zbačnik
boniteta - internet
Zaposlen sem v privatni firmi, ki mi zaradi tega, da sem tudi od doma na voljo kupila računalnik za doma, plačuje priključek na internet, da lahko dostopam do službenega računalnika.
Ali gre tudi to v boniteto in koliko?
Ali moram potem za privatne namene imeti svojo internetno povezavo?
Ali gre tudi to v boniteto in koliko?
Ali moram potem za privatne namene imeti svojo internetno povezavo?
Kolikor mi je znano (nisem nikjer zasledil)to NE gre v boniteto.
In pridemo do neumnosti, če primerjamo z mobilnimi telefoni. Marsikdo ima prenosne računalnike ali pa sploh PC-je na delovnem mestu. Po logiki bi tudi to (pa upam, da kdo od poslancev tega ne bere) potem moralo biti boniteta. Morda še bo. Ne kličimo vraga.

MdeBarca
In pridemo do neumnosti, če primerjamo z mobilnimi telefoni. Marsikdo ima prenosne računalnike ali pa sploh PC-je na delovnem mestu. Po logiki bi tudi to (pa upam, da kdo od poslancev tega ne bere) potem moralo biti boniteta. Morda še bo. Ne kličimo vraga.
MdeBarca
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Se kar popravljam (pa me je kar streslo od groze) morda boste celo morali plačevati boniteto in sicer:
<b>Bonitete so ugodnosti</b>, ki jih prejme delavec v odvisnem pogodbenem razmerju.
Ugodnosti manjših vrednosti, ki jih delodajalec zagotavlja vsem delavcem pod enakimi pogoji (pogostitve ob praznovanjih...) NI boniteta.
Bonitete, ki jih delodajalec zaposlenim iz delovnega razmerja ne zagotavlja redno ali pogosto, se ne vključujejo v davčno osnovo, če vrednost bonitet v mesecu ne presega 3.000 tolarjev.
Sam razumem tako: Kadar delodajalec delavcu zagotovi kakšno ugodnost (upoštevaje zgornje alineje) bo takšna boniteta (razen izjem) obdavčena.[xx(]
:mad:

MdeBarca
<b>Bonitete so ugodnosti</b>, ki jih prejme delavec v odvisnem pogodbenem razmerju.
Ugodnosti manjših vrednosti, ki jih delodajalec zagotavlja vsem delavcem pod enakimi pogoji (pogostitve ob praznovanjih...) NI boniteta.
Bonitete, ki jih delodajalec zaposlenim iz delovnega razmerja ne zagotavlja redno ali pogosto, se ne vključujejo v davčno osnovo, če vrednost bonitet v mesecu ne presega 3.000 tolarjev.
Sam razumem tako: Kadar delodajalec delavcu zagotovi kakšno ugodnost (upoštevaje zgornje alineje) bo takšna boniteta (razen izjem) obdavčena.[xx(]
MdeBarca
Tudi sam se bom v kratkem zaposlil z možnostjo dela tudi od doma, ..... pa tudi mene zanima tole.
Namreč - ZDR pravi:
69. člen
(obveznosti delodajalca)
(1) Delavec ima pravico do nadomestila za uporabo svojih sredstev pri delu
na domu. Vi#154;ino nadomestila določita delavec in delodajalec s pogodbo o zaposlitvi.
Torej - ni naročnina za internet, ki ga delavec potrebuje za (občasno/intervencijsko) delo od doma bolj stvar NADOMESTILA kot BONITETE?
Pa lep pozdrav,
Boštjan
Namreč - ZDR pravi:
69. člen
(obveznosti delodajalca)
(1) Delavec ima pravico do nadomestila za uporabo svojih sredstev pri delu
na domu. Vi#154;ino nadomestila določita delavec in delodajalec s pogodbo o zaposlitvi.
Torej - ni naročnina za internet, ki ga delavec potrebuje za (občasno/intervencijsko) delo od doma bolj stvar NADOMESTILA kot BONITETE?
Pa lep pozdrav,
Boštjan