boniteta - internet

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
koreno
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

boniteta - internet

Odgovor Napisal/-a koreno »

Zaposlen sem v privatni firmi, ki mi zaradi tega, da sem tudi od doma na voljo kupila računalnik za doma, plačuje priključek na internet, da lahko dostopam do službenega računalnika.
Ali gre tudi to v boniteto in koliko?
Ali moram potem za privatne namene imeti svojo internetno povezavo?
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Kolikor mi je znano (nisem nikjer zasledil)to NE gre v boniteto.

In pridemo do neumnosti, če primerjamo z mobilnimi telefoni. Marsikdo ima prenosne računalnike ali pa sploh PC-je na delovnem mestu. Po logiki bi tudi to (pa upam, da kdo od poslancev tega ne bere) potem moralo biti boniteta. Morda še bo. Ne kličimo vraga.

:twisted:

MdeBarca
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pa tudi v službi brskamo po internetu za privat namene...

Mirko :roll:
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Se kar popravljam (pa me je kar streslo od groze) morda boste celo morali plačevati boniteto in sicer:

<b>Bonitete so ugodnosti</b>, ki jih prejme delavec v odvisnem pogodbenem razmerju.

Ugodnosti manjših vrednosti, ki jih delodajalec zagotavlja vsem delavcem pod enakimi pogoji (pogostitve ob praznovanjih...) NI boniteta.

Bonitete, ki jih delodajalec zaposlenim iz delovnega razmerja ne zagotavlja redno ali pogosto, se ne vključujejo v davčno osnovo, če vrednost bonitet v mesecu ne presega 3.000 tolarjev.

Sam razumem tako: Kadar delodajalec delavcu zagotovi kakšno ugodnost (upoštevaje zgornje alineje) bo takšna boniteta (razen izjem) obdavčena.[xx(]:sad::mad:

MdeBarca
koreno
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a koreno »

Še dodatno pojasnilo: Vsi zaposleni v podjetju imamo službene mobitele. vsi v podjetju imamo računalnik na domu, in vsi v podjetju imamo plačan priključek na internet
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

B O N I T E T A ! ! !

MdeBarca
bostjanz
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a bostjanz »

Tudi sam se bom v kratkem zaposlil z možnostjo dela tudi od doma, ..... pa tudi mene zanima tole.

Namreč - ZDR pravi:

69. člen
(obveznosti delodajalca)
(1) Delavec ima pravico do nadomestila za uporabo svojih sredstev pri delu
na domu. Vi#154;ino nadomestila določita delavec in delodajalec s pogodbo o zaposlitvi.

Torej - ni naročnina za internet, ki ga delavec potrebuje za (občasno/intervencijsko) delo od doma bolj stvar NADOMESTILA kot BONITETE?

Pa lep pozdrav,
Boštjan
sjb
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a sjb »

ok internet

kaj pa v tem primeru, ko imam osebno doma ADSL in posojan ADSL povezavo firmi, da imamo hitrejši dostop do interneta. Kaj je s takimi zadevami. Ali lahko zahhtevam "subvencijo- najemnino" za posojanje ADSL ?
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hja, nekatere stvari pa je potrebno "reševati" tudi drugače, mar ne? ADSL je mesečna naročnina, odvisno od hitrosti, delam pa tudi službene kilometre ali podobno -> torej...

Vse kljub vsemu ni črno-belo!

MdeBarca
Odgovori