Nakup kamiona v nemčiji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ZLATI PRAH
Novinec
Novinec

Nakup kamiona v nemčiji

Odgovor Napisal/-a ZLATI PRAH »

Smo prevozno podjetje, registrirano za DDV v Sloveniji in načrtujemo nakup kamiona v Nemčiji. Kako je zdaj z davkom? V Nemčiji plačamo davek, v Slo pa ga dobimo nazaj? Na durs naj bi oddala nek obrazec za davek? Kateri obrazec je to? :roll:

Hvala!
DNSL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Nakup kamiona v nemčiji

Odgovor Napisal/-a DNSL »

Račun mora biti brez DDV-ja in v Sloveniji treba narediti samoobdavčitev.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ker gre za prevozno sredstvo, bo treba verjetno še narediti obračun DMV, toda nisem doma v teh zadevah, zato raje še vprašajte na davčni.
Preden opravite nakup se še informirajte glede homologacije - menda znajo bit težave.
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Račun mora biti seveda brez DDV, v SLO naredite samoobdavčitev, preko e-davkov na obrazcu DDV-PPS pridobitev novega prevoznega sredstva prijavite ta tovornjak in dodate še priloge, ki jih zahtevajo, mislim da prometno, homologacijo, račun... Če ga ne prijavite, ga ne morete registrirati, na registraciji zahtevajo ta obrazec prijave na dursu.
lp Sonja
ZLATI PRAH
Novinec
Novinec

Hvala za vaše odgovore. Sem poklicala tud na davčno, kjer so mi rekli, da prjavim prevozno sredstvo in naredim samoobdavčitev.

Na tem obrazcu DDV-PPS je potrebno izpolniti tudi znesek DMV. Jaz pa ne vem kje dobim ta znesek? Kaj to sploh je?
ZLATI PRAH
Novinec
Novinec

Aha DMV - davek na motorna vozila :) pravkar sem našla tudi program za izračun tega davka na DURSU. Potem je ok, če s pomočjo tega programa izračunam znesek DMV? Hvala!
DNSL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a DNSL »

DMV-ja ni na motorna vozila, ki spadajo v klasifikacijo 8704. Kamijon je v tej klasifikaciji, tako da vam DMV-ja ni potrebno plačati,
Odgovori