Hvala!
Nakup kamiona v nemčiji
Moderator: Mirko Zbačnik
-
ZLATI PRAH
- Novinec

Nakup kamiona v nemčiji
Smo prevozno podjetje, registrirano za DDV v Sloveniji in načrtujemo nakup kamiona v Nemčiji. Kako je zdaj z davkom? V Nemčiji plačamo davek, v Slo pa ga dobimo nazaj? Na durs naj bi oddala nek obrazec za davek? Kateri obrazec je to?
Hvala!
Hvala!
Re: Nakup kamiona v nemčiji
Račun mora biti brez DDV-ja in v Sloveniji treba narediti samoobdavčitev.
Ker gre za prevozno sredstvo, bo treba verjetno še narediti obračun DMV, toda nisem doma v teh zadevah, zato raje še vprašajte na davčni.
Preden opravite nakup se še informirajte glede homologacije - menda znajo bit težave.
Preden opravite nakup se še informirajte glede homologacije - menda znajo bit težave.
Račun mora biti seveda brez DDV, v SLO naredite samoobdavčitev, preko e-davkov na obrazcu DDV-PPS pridobitev novega prevoznega sredstva prijavite ta tovornjak in dodate še priloge, ki jih zahtevajo, mislim da prometno, homologacijo, račun... Če ga ne prijavite, ga ne morete registrirati, na registraciji zahtevajo ta obrazec prijave na dursu.
lp Sonja
-
ZLATI PRAH
- Novinec

Hvala za vaše odgovore. Sem poklicala tud na davčno, kjer so mi rekli, da prjavim prevozno sredstvo in naredim samoobdavčitev.
Na tem obrazcu DDV-PPS je potrebno izpolniti tudi znesek DMV. Jaz pa ne vem kje dobim ta znesek? Kaj to sploh je?
Na tem obrazcu DDV-PPS je potrebno izpolniti tudi znesek DMV. Jaz pa ne vem kje dobim ta znesek? Kaj to sploh je?
-
ZLATI PRAH
- Novinec

Aha DMV - davek na motorna vozila
pravkar sem našla tudi program za izračun tega davka na DURSU. Potem je ok, če s pomočjo tega programa izračunam znesek DMV? Hvala!
DMV-ja ni na motorna vozila, ki spadajo v klasifikacijo 8704. Kamijon je v tej klasifikaciji, tako da vam DMV-ja ni potrebno plačati,