Prebrala sem novo Uredbo o povračilu stroškov, pa mi nekaj le ni jasno. Če je bil delavec na službeni poti v decembru, potni nalog smo mu obračunali v decembru, izplačilo pa bo v januarju - ker imamo izplačilo potnih nalogov istočasno kot plače - potem moram popraviti potne naloge in obračunati dnevnice in kilometrino po sedaj veljavni Uredbi?
Razlika res ni velika, vendar je v dobro zapolenih, ampak ali je res tako??[:D][:I][|)]
Obračun decemberskih PN po novem
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz ne bom naredila po novem,to mi je čist mim,je pa res,da je še kaj drugega skregano z logiko.
Potne naloge imamo že vse napisane in narejen obračun s takrat veljavno kilometrino.Sicer pa uredba pravi.."ne všteva v davčno osnovo do višine 62 sit za prevožen kilometer" Če pustimo ob strani dilemo na prehodu,jaz tudi za naslednje mesece razumem to tako,da lahko izplačaš tudi manj?
Potne naloge imamo že vse napisane in narejen obračun s takrat veljavno kilometrino.Sicer pa uredba pravi.."ne všteva v davčno osnovo do višine 62 sit za prevožen kilometer" Če pustimo ob strani dilemo na prehodu,jaz tudi za naslednje mesece razumem to tako,da lahko izplačaš tudi manj?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: