Obračun decemberskih PN po novem

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Obračun decemberskih PN po novem

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Prebrala sem novo Uredbo o povračilu stroškov, pa mi nekaj le ni jasno. Če je bil delavec na službeni poti v decembru, potni nalog smo mu obračunali v decembru, izplačilo pa bo v januarju - ker imamo izplačilo potnih nalogov istočasno kot plače - potem moram popraviti potne naloge in obračunati dnevnice in kilometrino po sedaj veljavni Uredbi?
Razlika res ni velika, vendar je v dobro zapolenih, ampak ali je res tako??[:D][:I][|)]
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Po moje predvidevate pravilno. Če obveznost za plače, ki so nastale decembra in so izplačane v januarju, obračunavamo po novem bi morali enako početi tudi za Potne naloge. Še kakšno mnenje?

LP, Jam
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Jaz ne bom naredila po novem,to mi je čist mim,je pa res,da je še kaj drugega skregano z logiko.
Potne naloge imamo že vse napisane in narejen obračun s takrat veljavno kilometrino.Sicer pa uredba pravi.."ne všteva v davčno osnovo do višine 62 sit za prevožen kilometer" Če pustimo ob strani dilemo na prehodu,jaz tudi za naslednje mesece razumem to tako,da lahko izplačaš tudi manj?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz pa menim, da dohodninski zakon nima take povezave z Uredbo, da bi morali tudi uredbo spoštovati glede na čas izplačila. Uredba začne veljati 1. januarja in po mojem se potnih nalogov, obračunanih v decembru, ne glede kdaj so izplačani ne spreminja.

Mirko
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Potni nalogi kateri so "nastali" zaradi poti v mesecu decembru se obračunajo po stari uredbi tudi če je izplačilo po 1.1.05, potni nalogi ki pa so in bodo "nastali" zaradi poti v letu 2005 se obračunajo po novi uredbi.
Odgovori