Že nekaj časa spremljam forume, a pišem prvič
Sem samozaposlena in noseča. Moja porodniška bo nastopila marca 2014. Seznanjena sem s tem, da je potrebno oddati vlogo za porodniško na csd, kopijo odločbe poslati na durs, redno oddajati ustrezno izpolnjene PODO-OPSVZ obrazce preko edavkov, kako knjižiti oz.neknjižiti. Ne vem pa kako je z M4 obrazcem?
Druga zadeva, ki me bega glede tega je davčni obračun iz dejavnosti 2014, novembra in decebra 2013 sem namreč bila v bolniški nad 30.del.dni, torej mi je Zavod za zdr.zavarovanje plačeval prispevke.
Zasledila sem naslednje:
[*]"Zavod za zdr.zavarovanje bo januarja poročal DURS-u kar zadeva bolniško nad 30.del. dni in ta znesek boste imeli vpisanega v dohodninski odločbi. Ko delate davčni obračun iz dejavnosti so upoštevani stroški dajatev kolikor si jih plačal do 30 dne bolniške, naprej pa nič" [*] Do tukaj mi je jasno, naprej pa nisem prepričana, saj pravi: [*]"V dohodninsko napoved vneseš ta del, del od ZZZS pa pod druge dohodke, šifra kot dobiš izpis od ZZZS. Skupna dohodnina se pa potem obračuna od vsega skupaj." [*]
Prosim za pomoč