Sorazmerni delež regresa
Moderator: Mirko Zbačnik
Sorazmerni delež regresa
Zaposlena sem od 1.9.2004 do 31.7.2005. Nadrejeni mi je povedal, da mi do 31.12.2004 pripada skupaj 8 dni dopusta, z novim letom pa mi začne veljati nov dopust. Zanima me ali mi za lanskih osem dni dopusta pripada tudi sorazmerni delež regresa?
Hvala!
Hvala!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Najlepša hvala, Mirjana. Kaže, da sem odtipkal narobe. Po izpolnitvi nepretrganega dela ji pripada dopust in regres v celoti, ta pogoj izpolni s 1. 3., s 1. 7., ko preseže 6 mesecev pri tem delodajalcu v tekočem letu, pa ji je dolžan ta delodajalec izplačati regres, drugače le sorazmeren del (Mirjana, v mislih ste imeli to?)
Upam, da je sedaj odgovor pravilen.
Mirko
Upam, da je sedaj odgovor pravilen.
Mirko
Kolikor jaz razumem zakon, začne teči 6 mesečni rok vsako leto s 1.1. na novo in zato ji poln regres in dopust za leto 2005 pripada s 1.7.. če je takrat še zaposlena. Če ne bi bila več zaposlena, ji ne bi pripadal cel dopust in regres, ne glede na to, da je 6-mesečni rok nepretrgane zaposlitve potekel že 1.3.2005.
Ne vem, če prav razmišljam. Itak ni nikjer nobene pametne razlage.
Mirjana
Ne vem, če prav razmišljam. Itak ni nikjer nobene pametne razlage.
Mirjana
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Mirjana, gre za to, da v primeru, ko delavec, ki je na primer v tekočem letu že izpolnil pravico do celotnega regresa in dopusta, vemo, kateri delodajalec je dolžan in koliko je dolžan odpbriti dopusta oz regresa.
Če bi omenjena delavka prekinila delovno razmerje pri tem in nato takoj nadaljevala pri drugem s 31. majem, bi pomenilo, da ji za leto 2004 pripada sorazmeren del regresa in dopusta, v letu 2005 pa ji le ta po 1. 3. pripadata ravno tako v celoti, vendar ji bi bil prvi delodajalec dolžan nuditi le sorazmeren del dopusta in regresa (npr 3/12), ostali del (7/12) pa bi koristila pri novem delodajalcu.
Mislim, da je to <b>to</b>.
Mirko
Če bi omenjena delavka prekinila delovno razmerje pri tem in nato takoj nadaljevala pri drugem s 31. majem, bi pomenilo, da ji za leto 2004 pripada sorazmeren del regresa in dopusta, v letu 2005 pa ji le ta po 1. 3. pripadata ravno tako v celoti, vendar ji bi bil prvi delodajalec dolžan nuditi le sorazmeren del dopusta in regresa (npr 3/12), ostali del (7/12) pa bi koristila pri novem delodajalcu.
Mislim, da je to <b>to</b>.
Mirko