Sorazmerni delež regresa

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

131. člen določa kdaj, koliko in komu je dolžan izplačati. Zadnja alineja se navezuje na pravico do koriščenja dopusta. 161. člen določa, kdaj imamo pravico do polnega dopusta in to je, ko izpolnimo 6 mesecev. V 162. členu, v tretjem odstavku prve alineje je določilo, da ima pravico le do sorazmernega dela regresa, če mu razmerje preneha pred 1. julijem. Pravica do koriščenja dopusta pa je vezana na pravico do izplačila regresa. Kaže, da imamo nekako vsi prav. Pravico res pridobi po šestih mesecih, vendar moramo upoštevati tudi 162. člen.

Lep dan še naprej!

Mirko :wink:
Zuzu
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Zuzu »

Tudi mene zanima kako je z regresom. Zaposlena sem od 01.10.2004 in imam pogodbo za dolocen delovni cas in sicer 6 mesecev. Ko sem se pozanimala pri nadrejenih kako je z regresom, sem dobila informacijo, da mi regres pripada, ko bom zaposlena 6 mesecev in se to v sorazmernem delu. Vendar potem to pomei da mi niti za leto 2004 niti za leto 2005 ne bo pripadal regres ker v nobenem primeru ne bom zaposlena 6 mesecev, razen v primeru da mi pogodbo podaljsajo. Je pa zanimivo da mi pripada sorazmerni del dopusta za leto 2004 in 2005, in sem ga lahko v letu 2004 tudi koristila.
Hvala za info.
tajana
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tajana »

Pravica do regresa je vezana na pravico do dopusta, zato vam pripada tudi sorazmerni del regresa, v istem deležu, kot vam je priznan tudi dopust.

Sicer pa se strinjam z Elektrikom glede pogoja za pridobitev dopusta.

Lp
Odgovori