Spoštovani.
V preteklem letu sem preko podjemne pogodbe sodelovala s šolskim centrom, ki je javni zavod in z njim nisem v delovnem razmerju. Izvajala sem tečaje angleškega jezika in računalništva. Poleg normiranih stroškov, ki so mi jih obračunali, sem imela tudi dejanske stroške s prevozom do kraja izvedbe tečaja. Stroški prevoza mi po podjemni pogodbi niso bili niti priznani niti obračunani.
Zanima me, koliko znaša strošek prevoza na kilometer - ali je 0,18€ ali 0,37.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Lep pozdrav,
Urška Topolovec
ugovor zoper dohodnino zaradi dejanskih stroškov prevoza
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: ugovor zoper dohodnino zaradi dejanskih stroškov prevoza
Poglejte, če so stroški povračil prevoza vključeni v obračun, ki ste ga prejeli. Namreč stroške prevoza (pot na delo, iz dela) se v podjemni pogodbi ravno tako obrutijo kot samo delo.
Kilometrina znaša 0,37, 0,18 velja le za pogodbe o delovnem razmerju (zapslene).
Če stroški prevoza niso bili vključeni v samo vrednost dela, se pozanimajte na zavodu, ali poglejte obračun, kar ste verjetno že preverili. Povračila stroškov prevoza kot neobdavčen prihdek veljajo le za zaposlene.
Kilometrina znaša 0,37, 0,18 velja le za pogodbe o delovnem razmerju (zapslene).
Če stroški prevoza niso bili vključeni v samo vrednost dela, se pozanimajte na zavodu, ali poglejte obračun, kar ste verjetno že preverili. Povračila stroškov prevoza kot neobdavčen prihdek veljajo le za zaposlene.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: ugovor zoper dohodnino zaradi dejanskih stroškov prevoza
Povezava na podobno temo kjer boste našli odgovor:
viewtopic.php?f=2&t=41171
Kar se tiče višine povračila stroškov prevoza:
- "prevoz na delo" se prizna v višini cene javnega prevoza. Le v primeru, ko ni javnega prevoza, se sme upoštevati kilometrina (prevoz z lastnim prevoznim sredstvom);
- za uporabo vozila na službenem potovanju pa je višji znesek kilometrine.
Ali vam bo davkarija priznala strošek prevoza kot službeno pot ali prevoz na delo, pa je v njihovih rokah. To pomeni, da v ugovoru sicer lahko upoštevate prevoz kot službeno pot, saj v primeru, da se s tem ne bodo strinjali vam bodo upoštevali pač prevoz na delo.
lp
viewtopic.php?f=2&t=41171
Kar se tiče višine povračila stroškov prevoza:
- "prevoz na delo" se prizna v višini cene javnega prevoza. Le v primeru, ko ni javnega prevoza, se sme upoštevati kilometrina (prevoz z lastnim prevoznim sredstvom);
- za uporabo vozila na službenem potovanju pa je višji znesek kilometrine.
Ali vam bo davkarija priznala strošek prevoza kot službeno pot ali prevoz na delo, pa je v njihovih rokah. To pomeni, da v ugovoru sicer lahko upoštevate prevoz kot službeno pot, saj v primeru, da se s tem ne bodo strinjali vam bodo upoštevali pač prevoz na delo.
lp