ugovor zoper dohodnino zaradi dejanskih stroškov prevoza

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zalla1985
Novinec
Novinec

ugovor zoper dohodnino zaradi dejanskih stroškov prevoza

Odgovor Napisal/-a zalla1985 »

Spoštovani.

V preteklem letu sem preko podjemne pogodbe sodelovala s šolskim centrom, ki je javni zavod in z njim nisem v delovnem razmerju. Izvajala sem tečaje angleškega jezika in računalništva. Poleg normiranih stroškov, ki so mi jih obračunali, sem imela tudi dejanske stroške s prevozom do kraja izvedbe tečaja. Stroški prevoza mi po podjemni pogodbi niso bili niti priznani niti obračunani.

Zanima me, koliko znaša strošek prevoza na kilometer - ali je 0,18€ ali 0,37.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Lep pozdrav,
Urška Topolovec
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: ugovor zoper dohodnino zaradi dejanskih stroškov prevoza

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poglejte, če so stroški povračil prevoza vključeni v obračun, ki ste ga prejeli. Namreč stroške prevoza (pot na delo, iz dela) se v podjemni pogodbi ravno tako obrutijo kot samo delo.

Kilometrina znaša 0,37, 0,18 velja le za pogodbe o delovnem razmerju (zapslene).

Če stroški prevoza niso bili vključeni v samo vrednost dela, se pozanimajte na zavodu, ali poglejte obračun, kar ste verjetno že preverili. Povračila stroškov prevoza kot neobdavčen prihdek veljajo le za zaposlene.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: ugovor zoper dohodnino zaradi dejanskih stroškov prevoza

Odgovor Napisal/-a slovan »

Povezava na podobno temo kjer boste našli odgovor:
viewtopic.php?f=2&t=41171

Kar se tiče višine povračila stroškov prevoza:
- "prevoz na delo" se prizna v višini cene javnega prevoza. Le v primeru, ko ni javnega prevoza, se sme upoštevati kilometrina (prevoz z lastnim prevoznim sredstvom);
- za uporabo vozila na službenem potovanju pa je višji znesek kilometrine.
Ali vam bo davkarija priznala strošek prevoza kot službeno pot ali prevoz na delo, pa je v njihovih rokah. To pomeni, da v ugovoru sicer lahko upoštevate prevoz kot službeno pot, saj v primeru, da se s tem ne bodo strinjali vam bodo upoštevali pač prevoz na delo.

lp
Odgovori