s.p in plačevanje računovodskih storitev v času porodniške

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Kataarina
Novinec
Novinec

s.p in plačevanje računovodskih storitev v času porodniške

Odgovor Napisal/-a Kataarina »

Pozdravljeni,
zanima me, kako je s plačevanjem računovodskih storitev samostojne podjetnice v času porodniškega dopusta. Glede na to, da ne bo nobenega prometa, se mi zdi logično, da tudi računovodskega servisa ne potrebujem, čeprav mi je računovodja rekla, da nekaj vseeno delajo. Mi lahko kdo svetuje?
Hvala,
Katarina
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: s.p in plačevanje računovodskih storitev v času porodniš

Odgovor Napisal/-a slovan »

Res je, tudi v času porodniškega dopusta vaš računovodski servis za vas opravlja še določene storitve: oddaja preko e-davkov obrazec OPSVZ, če ste zavezanec za DDV tudi obrazce konec meseca; na koncu leta pa davčni obračun iiiiiiiitd.
Seveda pa je mogoče, da se dogovorite za nižjo ceno storitev v odvisnosti od zmanjšane količine dela?

lp
Kataarina
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Kataarina »

Hvala za odgovor, vendar se mi še zmeraj zdi, da bi bilo mesečno plačevanje nepotrebno. A poteka oddaja preko e-davkov in obrazec OPSVZ mesečno? Kaj pa tisti sampostojni podjetniki, ki računovodstvo najamejo le za letni obračun? Ne bi bilo to v mojem primeru bolj smiselno? Pa tudi ... saj ne bo nobenih prihodkov in odhodkov, kako je torej z obralunom v tem primeru?
Hvala in lp,
Katarina
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Po vsej verjetnosti boste imeli vsaj stroške vodenja bančnega računa. OPSVZ se oddaja mesečno.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Obrazec OPSVZ se oddaja mesečno in je ;) pe malce in je potreben, le s to razliko, da ne plačujete prispevkov. Knjiženj ni, a kot je dejala Nina, imate vsaj stroške plačilnega prometa, obračun amortizacije, če posedujete osvnovna sredstva in konec leta je potrebno oddat tudi davčno napoved in izkaze na AJPES.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

V času porodniškega dopusta, stranki ne zaračunavamo računovodskih storitev. Obračun prispevkov oddamo, vendar ga ne zaračunavamo, ker nam itak ne more plačati, saj nima prihodkov :D . lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Odvisno od posamenika do posameznika in odnosa s strankami - komercialni pristop ;).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori