Pozdravljeni,
zanima me, kako je s plačevanjem računovodskih storitev samostojne podjetnice v času porodniškega dopusta. Glede na to, da ne bo nobenega prometa, se mi zdi logično, da tudi računovodskega servisa ne potrebujem, čeprav mi je računovodja rekla, da nekaj vseeno delajo. Mi lahko kdo svetuje?
Hvala,
Katarina
s.p in plačevanje računovodskih storitev v času porodniške
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: s.p in plačevanje računovodskih storitev v času porodniš
Res je, tudi v času porodniškega dopusta vaš računovodski servis za vas opravlja še določene storitve: oddaja preko e-davkov obrazec OPSVZ, če ste zavezanec za DDV tudi obrazce konec meseca; na koncu leta pa davčni obračun iiiiiiiitd.
Seveda pa je mogoče, da se dogovorite za nižjo ceno storitev v odvisnosti od zmanjšane količine dela?
lp
Seveda pa je mogoče, da se dogovorite za nižjo ceno storitev v odvisnosti od zmanjšane količine dela?
lp
Hvala za odgovor, vendar se mi še zmeraj zdi, da bi bilo mesečno plačevanje nepotrebno. A poteka oddaja preko e-davkov in obrazec OPSVZ mesečno? Kaj pa tisti sampostojni podjetniki, ki računovodstvo najamejo le za letni obračun? Ne bi bilo to v mojem primeru bolj smiselno? Pa tudi ... saj ne bo nobenih prihodkov in odhodkov, kako je torej z obralunom v tem primeru?
Hvala in lp,
Katarina
Hvala in lp,
Katarina
Po vsej verjetnosti boste imeli vsaj stroške vodenja bančnega računa. OPSVZ se oddaja mesečno.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Obrazec OPSVZ se oddaja mesečno in je
pe malce in je potreben, le s to razliko, da ne plačujete prispevkov. Knjiženj ni, a kot je dejala Nina, imate vsaj stroške plačilnega prometa, obračun amortizacije, če posedujete osvnovna sredstva in konec leta je potrebno oddat tudi davčno napoved in izkaze na AJPES.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
V času porodniškega dopusta, stranki ne zaračunavamo računovodskih storitev. Obračun prispevkov oddamo, vendar ga ne zaračunavamo, ker nam itak ne more plačati, saj nima prihodkov
. lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Odvisno od posamenika do posameznika in odnosa s strankami - komercialni pristop
.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko