olajšava za s.p. ki je odprt 2 meseca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
projekt
Nov član
Nov član

olajšava za s.p. ki je odprt 2 meseca

Odgovor Napisal/-a projekt »

Pozdravljeni
ali se pri s.p.-ju ki je posloval le 2 meseca lahko upošteva olajšava v letnem znesku ali preračunana na 2 meseca - v navodili za izpolnjevanje davčnega obračuna piše da je potrebno preračunati na mesece poslovanja vendar te Silvester Fineus nič ne opozori če upoštevaš olajšavo v znesku za celo leto pa tudi na davčni mi je en obračun šel skozi z celolteno olajšavo čeprav je s.p. bil registran le 2 meseca. Sedaj mi ni več nič jasno ima kdo izkušnje?

Hvala in lep pozdrav
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: olajšava za s.p. ki je odprt 2 meseca

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Misli, da lahko, če ni dovolj dohodka, lahko to prenesete v naslednje leto.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

SILVESTER ni vedno programiran na pravilen vnos olajšav. Za 2 meseca odprt s.p. se mora obračunati olajšava za 2 meseca.

Meni je tudi program kar dovolil vpisati letno olajšavo, kar pa sigurno ni prav.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

Če je bil dotični sp predtem zaposlen (izplačilo vsaj 6 plač! v tem letu), sploh ne bi smel upoštevati splošne olajšave - niti sorazmernega dela!
projekt
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a projekt »

hmm problem je ker je tudi na davčni šlo skozi - je pa s.p. posloval 9 mesecev ko s.p. - potem zaprl - tercez 21 dni spet odprl (1,5 meseca je imel popoldanski s.p. 1 mesec pa redni) zato ne vem je kdo imel podobno izkušnjo
Odgovori