Pozdravljeni
ali se pri s.p.-ju ki je posloval le 2 meseca lahko upošteva olajšava v letnem znesku ali preračunana na 2 meseca - v navodili za izpolnjevanje davčnega obračuna piše da je potrebno preračunati na mesece poslovanja vendar te Silvester Fineus nič ne opozori če upoštevaš olajšavo v znesku za celo leto pa tudi na davčni mi je en obračun šel skozi z celolteno olajšavo čeprav je s.p. bil registran le 2 meseca. Sedaj mi ni več nič jasno ima kdo izkušnje?
Hvala in lep pozdrav
olajšava za s.p. ki je odprt 2 meseca
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: olajšava za s.p. ki je odprt 2 meseca
Misli, da lahko, če ni dovolj dohodka, lahko to prenesete v naslednje leto.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

SILVESTER ni vedno programiran na pravilen vnos olajšav. Za 2 meseca odprt s.p. se mora obračunati olajšava za 2 meseca.
Meni je tudi program kar dovolil vpisati letno olajšavo, kar pa sigurno ni prav.
Meni je tudi program kar dovolil vpisati letno olajšavo, kar pa sigurno ni prav.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Če je bil dotični sp predtem zaposlen (izplačilo vsaj 6 plač! v tem letu), sploh ne bi smel upoštevati splošne olajšave - niti sorazmernega dela!
hmm problem je ker je tudi na davčni šlo skozi - je pa s.p. posloval 9 mesecev ko s.p. - potem zaprl - tercez 21 dni spet odprl (1,5 meseca je imel popoldanski s.p. 1 mesec pa redni) zato ne vem je kdo imel podobno izkušnjo