Dostava obrazcev za plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Dostava obrazcev za plače

Odgovor Napisal/-a Rok »

Slišala sem, da je potrebno na DURS dostaviti podatke oz. obrazce za plače 1 dan prej, ko se plača izplača.
Morda kdo ve, če je to res? Baje je kazen 300.000,00 sit, če tega ne narediš.[:I]

Je že to morda kdo slišal, ali jaz nisem čisto na tekočem?[:(]
Nejka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Nejka »

Kaaaaj? :shock: Prvič slišim, jaz sem jih oddala tako kot vedno, na dan izplačila! Upam, da to ni res.
Marjeta
Administratorka
Administratorka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Mogoče je mišljeno to, da če pošlješ po pošti, da moraš dati na pošto en dan prej, tako da imajo oni tam na dan izplačila.
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

kje pa to piše, da morajo imeti en dan prej obrazce? jaz običajno pošljem po pošti tisti dan, ko so izplačila plač; od kdaj so pa tako ažurni, da morajo imeti ravno tisti dan pri sebi, ko jim ti nakažeš? sicer pa itak na REK1 napišeš datum izplačila plač in jim je to merilo za obremenitev podjetja
gos
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gos »

Sicer nisem preverjala, kje točno to piše,sklepam pa da v zakonu o davčnem postopku. To ni nič novega, že dalj čas velja, da je treba obrazce oddati najkasneje na dan ko izplačujete plače oz. referentka na DURS-u mi je grozila, da bo me dala v prekršek, če na dan izplačila ne bo imela na mizi plačilnih list.
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

...ja, da bi bili povsod tako ažurni... Na naši izpostavi te kličejo šele čez teden ali dva - torej jim je švedsko jedno, ali imajo tisti dan kaj na mizi ali ne.. Če je vse v redu, ni problema - če je kaj premalo plačano, pa veselo tečejo zamudne obresti..:wink:

LP, M.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz se bom zamislil; nikoli ne oddam na dan plač, pač pa tudi teden kasneje, a še ni bilo pripomb. Bom skušal biti sedaj bolj priden.

Mirko
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Naša referentka se tudi še nikoli ni razburjala zaradi tega, obrazce pošljem tisti dan, ko je izplačana plača.
Ko sem ta mesec nakazovala najemnino, je pa celo rekla, da lahko pošljem obrazec kasneje, če ga ne bom uspela pridobiti tisti dan, ko bom najemnino plačala. Sama imam z referentkami na DURSu zadnja leta zelo dobre izkušnje.
LP:D
interdiskont
Nov član
Nov član
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a interdiskont »

Kakšen obrazec za najemnino? DDV ?

meta
gos
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gos »

Verjetno misli obrazec REK 3a, ki je zamenjal obrazec REK 2. Potreben pa je ko najemnino plačuješ fizični osebi.
dg
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a dg »

Res sem nekje zasledila, da je potrebno obrazce oddati na dan izplačila, pa se ne spomnim kje.
Odgovori