KONTROLNI PODATKI ZA DOHODNINO
Moderator: Mirko Zbačnik
KONTROLNI PODATKI ZA DOHODNINO
Zanima me, če lahko kontrolne podatke za dohodnino oddam davčni v obliki računalniškega izpisa (računovodski program mi omogoča izpis teh podatkov za celo leto z vsemi postavkami, ki so potrebne), ali moram za to kupiti v knjigarni kakšen obrazec in ga izpolniti?
Ob ustanovitvi novega d.o.o.-ja mi je na davčni omenila, da moram tudi za ta d.o.o. oddati obrazec oz. izjavo, da nimamo nobenega zaposlenega. Kako naj bi ta izjava izgledala? Ali ima kdo kakšen vzorec?
Hvala za odgovore.
kati
Ob ustanovitvi novega d.o.o.-ja mi je na davčni omenila, da moram tudi za ta d.o.o. oddati obrazec oz. izjavo, da nimamo nobenega zaposlenega. Kako naj bi ta izjava izgledala? Ali ima kdo kakšen vzorec?
Hvala za odgovore.
kati
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ni potrebno kupit obrazcev, vzorec je v zadnjem IKSU-u. sicer pa lahko oddate tudi prek spleta, oziroma s pomočjo programa, ki ga dobite na spletnih straneh DURS-a tudi z izpisom na disketo. Upam, da vam to pospira program.
Jaz sem si doslej izdelal obrazce sam, oziroma mi jih je tudi program, letos se bom poslužil disket.
Mirko
Jaz sem si doslej izdelal obrazce sam, oziroma mi jih je tudi program, letos se bom poslužil disket.
Mirko
Če imate posodobljen program - programer vam tekoče dostavlja popravke programa - je verjetno tudi disketa pripravljena iz vašega programa pravilna. Podatki morajo biti oddani tudi na disketi. Tako vam bo prihranjenega kar nekaj časa.
Pri izjavi, da nimate nobenega zaposlenega ne rabite nič komplicirati. Napištete kdo ste, komu pošiljate in kratko izjavo, da v letu 2004 nimate nobeni izplačil, od katerih bi morali obračunati dohohnino. Pri meni je bilo tako vedno v redu.
Pri izjavi, da nimate nobenega zaposlenega ne rabite nič komplicirati. Napištete kdo ste, komu pošiljate in kratko izjavo, da v letu 2004 nimate nobeni izplačil, od katerih bi morali obračunati dohohnino. Pri meni je bilo tako vedno v redu.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz ga sploh ne bi navedla, saj pri dohodnini je pomembno izplačilo in
ne število zaposlenih, Primerjajo tako ali tako samo z rek-om, ki ste ga oddajali med letom, to mora štimati. To vam lahko samo zakomplicirajo pri pregledu poslovanja, v kolikor si je izplačeval kakšne prejemke v drugi obliki. Če boste sedaj napisali stanje 0 bo postalo malo sumljivo. Takšno je moje mnenje. Vseeno razmišljam...
izjavo pa je potrebno dati samo v primeru, če v podjetju nisi izplačal nobenega prejemka, ki je zavezan k dohodnini.
ne število zaposlenih, Primerjajo tako ali tako samo z rek-om, ki ste ga oddajali med letom, to mora štimati. To vam lahko samo zakomplicirajo pri pregledu poslovanja, v kolikor si je izplačeval kakšne prejemke v drugi obliki. Če boste sedaj napisali stanje 0 bo postalo malo sumljivo. Takšno je moje mnenje. Vseeno razmišljam...
izjavo pa je potrebno dati samo v primeru, če v podjetju nisi izplačal nobenega prejemka, ki je zavezan k dohodnini.