Davčna napoved za sp

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sergeja00
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Davčna napoved za sp

Odgovor Napisal/-a sergeja00 »

Ali programi DURSA za davčno napoved vsebujejo tudi priloge!

V reviji obrtnik sem videla ponudbo za program za davčno napoved za s.p. z vsemi prilogami in ne vem kaj se mi bolj izplača, da ne bom več toliko pisala na roke.
LARISA
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a LARISA »

V napovedi za leto 2003 ni bilo prilog, samo obrazec.
Mogoče se bo letos program nadgradil in bo imel priloge, lepo bi bilo res. Te priloge uzamejo veliko časa in prepisovanja.
Določeni programerji prodajajo take programe, seveda ne prav poceni!
lp
čaba
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a čaba »

Točno to! Morda se nas bodo letos usmilili in ne bo potrebno poleg računalniškega izpisa obrazca še ročno izpolnjene priloge - dvojno delo. Kdaj pa bodo dali kaj na plan - mislim te računalniške obrazce??

nataša
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rika »

Jaz jih tudi čakam!
LP, rika:wink:
sergeja00
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sergeja00 »

Prav v januarski št. Obrtnika na zadnji strani svetovlca,kjer so podatki o povračilih je obljavljena ponudba, mislim pa, da se mora ta program plačati cca 3500 sit, imaš pa neomejeno možnost izpisov tudi prilog davčne napovedi.
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Danes sem dobila po pošti (od enga "studia"), da bo možno letos oddati za zasebnike davčno napoved preko interneta in to istočasno za DURS in za AJPES in z vsemi prilogami (ki se lahko iztiskajo ali elektronsko izvozijo za potrebe DURS-a in AJPES-a). Pa obračam ta letak in iščem ceno, pa je ni. V brezplačno verzijo pa ne verjamem (imajo pa brezplačen preizkus!).
Upam na najboljše (in ugodno ceno), pa bo morda tudi v februarju kakšen dan za smučanje.
LP

Anela
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

Cenik je naslednji:
Cenik januar 2005 za davnapoved 2004:
za eno napoved cena brez DDV 3.500,00 SIT, za uporabnike DAVNAP2003 pa 2.800,00 SIT brez DDV.LP

Sama lansko leto nisem poiskusila, letos pa še ne vem, ker za prenos na DURS moraš iti preko e.davki, digitalnih potrdil pa nimam, samo toliko pa je res mogoče fino, ker ni potrebno ročno vpisovati, pa še računska kontrola je.

diana
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ali se da kje dobiti navodila za izpolnjevanje davčne napovedi? Na strani dursa jih ne najdem.
Sem namreč v dilemi - znižanje davčne osnove 10% vlaganj od katere davčne osnove? Št.29 ali 36? Program davčne izračuna od osnove pod št.36, stranka mi trdi, da je brala, da se upošteva osnovo pod št.29.
47.člen ZDOH tudi ne pove od katere osnove 10%.
Mirjana
Deja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Deja »

Mirjana,
na davčni strani dursa imaš program, prenesi si ga na svoj računalnik in sam program ti bo obračunal od prave osnove 10%. Mislim, pa da je od zadnje osnove ko odšteješ vse postavke 10% in 40% olajšave v osnovna sredstva.
migros
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a migros »

jaz sem obračunavala 10% od davčne osnove št.36 in 40% od vrednosti računa investicij v osnovna sredstva in na Dursu ni bilo težav.
Druker
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Druker »

Jaz za 40% prilagam še fotokopije računov.

PS Bilanca zaključena. Sprožim računalniško obdelavo in vse lepo štima, tudi bilanca stanja, ki me je najbolj skrbela. Za začetnika (in ne-računovodja) v dvostavnem (začel januarja 2004) kar dobro, a ne?8-)

LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
Odgovori