LD-dostava podatkov za dohodnino
Moderator: Mirko Zbačnik
LD-dostava podatkov za dohodnino
Že en teden brskam povsod(tudi po forumu-upem,da nisem spregledala),pa
ne nejadem odgovora, kako naj poročam za vir 41- odkup lastnega deleža, ki je bil v lsati več kot tri leta. Rada bi poročala na obrazcu oz."ročno", za ostala izplačila pa bom na disketi.
Če sem prav razumela, se obrazec, ki je v prilogi Pravilnika , uporabi samo, če si bil lastnik manj kot tri leta.
Tudi Iks sem pregledala, pa piše samo, da "oblika podatkov ni predpisana". Ima že kdo rešitev?
ne nejadem odgovora, kako naj poročam za vir 41- odkup lastnega deleža, ki je bil v lsati več kot tri leta. Rada bi poročala na obrazcu oz."ročno", za ostala izplačila pa bom na disketi.
Če sem prav razumela, se obrazec, ki je v prilogi Pravilnika , uporabi samo, če si bil lastnik manj kot tri leta.
Tudi Iks sem pregledala, pa piše samo, da "oblika podatkov ni predpisana". Ima že kdo rešitev?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Nobenega obrazca ali možnosti vpisa na disketi za to zadevo ni, morate pa obvezno obvestiti davčno, da je družba pridobila poslovni delež. Najbolje tako, da enostavno pošljete dopis: družba je v letu 2003 z dnem ... po sklepu ... pridobila lastni poslovni delež v nominalni vrednosti ... za ceno .... Priložite še kopijo notarskega zapisa in izpisek iz sodnega registra, če ga že imate.
Lastnik pa le v primeru, da je bil lastnik manj kot tri leta do 28.2. pošlje obrazec Napoved za odmero davka od dobička iz kapitala.
Tako smo naredili predlani in ni bilo pripomb.
Lastnik pa le v primeru, da je bil lastnik manj kot tri leta do 28.2. pošlje obrazec Napoved za odmero davka od dobička iz kapitala.
Tako smo naredili predlani in ni bilo pripomb.