LD-dostava podatkov za dohodnino

Moderator: Mirko Zbačnik

uni
Super računovodja
Super računovodja

LD-dostava podatkov za dohodnino

Odgovor Napisal/-a uni »

Že en teden brskam povsod(tudi po forumu-upem,da nisem spregledala),pa
ne nejadem odgovora, kako naj poročam za vir 41- odkup lastnega deleža, ki je bil v lsati več kot tri leta. Rada bi poročala na obrazcu oz."ročno", za ostala izplačila pa bom na disketi.
Če sem prav razumela, se obrazec, ki je v prilogi Pravilnika , uporabi samo, če si bil lastnik manj kot tri leta.
Tudi Iks sem pregledala, pa piše samo, da "oblika podatkov ni predpisana". Ima že kdo rešitev?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne vidim razloga, zakaj se tudi za to ne poslužite programa in oddate na disketi? Vnos je pregleden.

Mirko
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Za tiste odkupe lastnih deležev, ki so bili narejeni lani ni potrebno plačati dohodnine. Ali se mora vseeno poročati na durs?
LARISA
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Tudi jaz sem nekaj slišala, ali je res potrebno v dohodnino za leto 2004 vpisati izplačilo lastnih deležev lastnikom (izplačilo po poteku 3 let oz. brez plačila dohodnine)?!
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Elektrik: ker se menda odda na tak način samo, če nisi bil lastnik tri leta, drugače pa se samo obvesti- samo ne vem, kako.Za ostala izplačila mi omogoča program, da oddam na disketi, za vir 41 pa ne.
(nisem delala preko spletne strani). Zna kdo pomagati ????
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Tudi mene zanima oblika poročila za vir-41 (lastnik več kot 3 leta).Tudi v predlanskem iksu je pisalo, da oblika ni predpisana, zato vsi tisti, ki ste to oddajali že za leto 2003 oglasite se. Prosim.:sad:
Lp
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Nobenega obrazca ali možnosti vpisa na disketi za to zadevo ni, morate pa obvezno obvestiti davčno, da je družba pridobila poslovni delež. Najbolje tako, da enostavno pošljete dopis: družba je v letu 2003 z dnem ... po sklepu ... pridobila lastni poslovni delež v nominalni vrednosti ... za ceno .... Priložite še kopijo notarskega zapisa in izpisek iz sodnega registra, če ga že imate.
Lastnik pa le v primeru, da je bil lastnik manj kot tri leta do 28.2. pošlje obrazec Napoved za odmero davka od dobička iz kapitala.
Tako smo naredili predlani in ni bilo pripomb.:)
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Fendi, veš mogoče, po katerem zakonu in členu smo dolžni to narediti?
Hvala!
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Fendi in kje zdaj piše , da moraš o odkupu poslovnega deleža poročati z izjavo:???::???:
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

V prilogi pod 2.3.
Lahko temu rečete izjava, obvestilo ali kar koli, treba je pač poročati. Ne vem, če boste kje dobili drugačno razlago.
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Klicala sem na DURS, pa so mi rekli, da, če je bil odkup lastnega deleža v letu 2004, in je bila fizična oseba lastnik več kot tri leta, firma ne rabi poslati DURSU nobenega obvestila!

HA-HA zdaj se pa znajdi!
Odgovori