Interna lista prisotnosti na delu in obračun ur

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Najka
Novinec
Novinec

Interna lista prisotnosti na delu in obračun ur

Odgovor Napisal/-a Najka »

Na kratko ; zaposlena preko javnih del ...pišem interno listo prisotnosi na delu za obračun ur konec meseca . Nekaj mi ni jasno , namreč delodajalec mi pri obračunu ur upošteva tako - plačane ure - od kvote iz plačilne liste plačanih ur mi odšteje moje dejansko pisane ure z dopustom , praznikom (primer ....v avgustu sem imela opravljenih 191 delovnih ur ,,+32 ur dopusta + 8 ur praznik , skupaj 231 ur ) se pravi , da sem imela v dobrem dejansko 231 ur . On mi je od ur po koledarju , kar za mesec avgust znaša 184 ur , vštel not tudi dopust in praznik , se pravi , da imam v dobrem 47 ur , po moji kmečki pameti pa imam v dobrem 87 ur , kajti menim , da mi je vzel dopust in praznik , ki sem si ga obračunala ...se pravi , mej dopust , ampak ti ga obračunam ? Sama smatram , da bi moral obračunati dejanske moje ure ( 231 ur odbiti od 144 delovnih ur (brez 32 ur dopusta in 8 ur praznika) ? Lepo prosim za pojasnilo in lp
snupi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Interna lista prisotnosti na delu in obračun ur

Odgovor Napisal/-a snupi »

Po mojem ti je delodajalec vse pravilno obračunal, če si koristila dopust pa tudi državni praznik je bil.
Če si pa delala tudi na praznik pa imaš te ure tudi v dobro. Po prikazanem imaš v dobro 47 ur za naslednji mesec, ne vem točno kako se plačujejo javna dela in do kdaj si tam zaposlena.. lp
Odgovori