Interna lista prisotnosti na delu in obračun ur
Moderator: Mirko Zbačnik
Interna lista prisotnosti na delu in obračun ur
Na kratko ; zaposlena preko javnih del ...pišem interno listo prisotnosi na delu za obračun ur konec meseca . Nekaj mi ni jasno , namreč delodajalec mi pri obračunu ur upošteva tako - plačane ure - od kvote iz plačilne liste plačanih ur mi odšteje moje dejansko pisane ure z dopustom , praznikom (primer ....v avgustu sem imela opravljenih 191 delovnih ur ,,+32 ur dopusta + 8 ur praznik , skupaj 231 ur ) se pravi , da sem imela v dobrem dejansko 231 ur . On mi je od ur po koledarju , kar za mesec avgust znaša 184 ur , vštel not tudi dopust in praznik , se pravi , da imam v dobrem 47 ur , po moji kmečki pameti pa imam v dobrem 87 ur , kajti menim , da mi je vzel dopust in praznik , ki sem si ga obračunala ...se pravi , mej dopust , ampak ti ga obračunam ? Sama smatram , da bi moral obračunati dejanske moje ure ( 231 ur odbiti od 144 delovnih ur (brez 32 ur dopusta in 8 ur praznika) ? Lepo prosim za pojasnilo in lp
Re: Interna lista prisotnosti na delu in obračun ur
Po mojem ti je delodajalec vse pravilno obračunal, če si koristila dopust pa tudi državni praznik je bil.
Če si pa delala tudi na praznik pa imaš te ure tudi v dobro. Po prikazanem imaš v dobro 47 ur za naslednji mesec, ne vem točno kako se plačujejo javna dela in do kdaj si tam zaposlena.. lp
Če si pa delala tudi na praznik pa imaš te ure tudi v dobro. Po prikazanem imaš v dobro 47 ur za naslednji mesec, ne vem točno kako se plačujejo javna dela in do kdaj si tam zaposlena.. lp