Imam odprt popoldanski normirani s.p. od lanskega decembra, in me zanima, kako izpolnem obrazec za obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti.
Predvsem me zanima, kaj označim na spodnji sliki. Predvidevam, da je za sistem vodenja poslovnih knjig pravilna izbira zame "Evidence", saj kot normirani pop. s.p. vodim samo nekatere evidence (npr. zalog, izdanih računov).
Kar mi bolj povzroča težave je vrsta obveznega socialnega zavarovanja. Imam stalno službo, ampak plačujem tudi s.p. prispevke PIZ in ZZ. Potemtakem imam dve zavarovanji; od delodajalca in od lastnega s.p.ja.
Zelo bi bil hvaležen za nekakšno obrazložitev, oz. kaj bi bila tukaj pravilna izbira - prispevke sem plačal samo za december, zato predvidevam da v vnosno polje vnesem znesek 65,10€ (skupnni prispevki) ali 32,43€ (PIZ)?

Je to pravilna izbira?

Pa še eno kratko vprašanje, da ne bom odpiral nove teme - je razen tega obrazca potreben še kakršenkoli drugi obrazec, ki ga je potrebno oddajati letno?
Napoved dobička je potrebno dati le prvo leto, če prav razumem, ali moram ponovno kaj napovedati ob začetku novega leta?
Hvala,
Lp.