Splošna olajšava - višina dohodka

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
capa1
Računovodja
Računovodja

Splošna olajšava - višina dohodka

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Nekaj me razjeda.... kako ugotovim kolikšen je dohodek pri kmetu z dopolnilno dejavnostjo - njegov dobiček so prihodki minus odhodki, zavarovan pa je pod drugo (osnovno kmetijstvo), tako da ne plačuje kakih prispevkov, kot to počnejo s.p.. Izračunati moram v kateri razred spada glede uveljavljanja splošne olajšave za leto 2016. Torej upoštevam samo višino dobička in to je to??

Za s.p. je osnova višina dobička + plačani prispevki. Za dopolnilno dejavnost pa samo dobiček?
Prosim za pomoč in hvala.
LP
lelika
Računovodja
Računovodja

Re: Splošna olajšava - višina dohodka

Odgovor Napisal/-a lelika »

Ena kmečka :-)
Če sploh nimate pojma ali, ali.. Vpišite v obračun olajšavo višjo! Vas bo program opozoril in vam napisal kakšna je njegova osnova-ali mu zajame kakšne prispevke ali ne.
Mislim da deluje tudi pri kmetih zakaj ne bi. (sem sde zatipkala zadnjič in dala preveri...pa sem to ugotovila )
Poskusite.
lp
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Uuu, superca. Na to pa sploh nisem pomislila. ;)
Sem poskusila z najvišjo olajšavo, pa je niti ne morem izkoristiti, saj je dobiček manjši in zato dovoli olajšavo le do višine osnove za dohodnino. Rešeno - tk, po kmečki pameti, hahah.

Najlepša hvala , lelika.
LP
lelika
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lelika »

No sem upala, da bomo še to izvedeli, če se prišteva ali ne, e bo še kdo potreboval..pa drugič ;-)

lp
Odgovori