Nekaj me razjeda.... kako ugotovim kolikšen je dohodek pri kmetu z dopolnilno dejavnostjo - njegov dobiček so prihodki minus odhodki, zavarovan pa je pod drugo (osnovno kmetijstvo), tako da ne plačuje kakih prispevkov, kot to počnejo s.p.. Izračunati moram v kateri razred spada glede uveljavljanja splošne olajšave za leto 2016. Torej upoštevam samo višino dobička in to je to??
Za s.p. je osnova višina dobička + plačani prispevki. Za dopolnilno dejavnost pa samo dobiček?
Prosim za pomoč in hvala.
Splošna olajšava - višina dohodka
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Splošna olajšava - višina dohodka
Ena kmečka 
Če sploh nimate pojma ali, ali.. Vpišite v obračun olajšavo višjo! Vas bo program opozoril in vam napisal kakšna je njegova osnova-ali mu zajame kakšne prispevke ali ne.
Mislim da deluje tudi pri kmetih zakaj ne bi. (sem sde zatipkala zadnjič in dala preveri...pa sem to ugotovila )
Poskusite.
lp
Če sploh nimate pojma ali, ali.. Vpišite v obračun olajšavo višjo! Vas bo program opozoril in vam napisal kakšna je njegova osnova-ali mu zajame kakšne prispevke ali ne.
Mislim da deluje tudi pri kmetih zakaj ne bi. (sem sde zatipkala zadnjič in dala preveri...pa sem to ugotovila )
Poskusite.
lp
Uuu, superca. Na to pa sploh nisem pomislila. 
Sem poskusila z najvišjo olajšavo, pa je niti ne morem izkoristiti, saj je dobiček manjši in zato dovoli olajšavo le do višine osnove za dohodnino. Rešeno - tk, po kmečki pameti, hahah.
Najlepša hvala , lelika.
Sem poskusila z najvišjo olajšavo, pa je niti ne morem izkoristiti, saj je dobiček manjši in zato dovoli olajšavo le do višine osnove za dohodnino. Rešeno - tk, po kmečki pameti, hahah.
Najlepša hvala , lelika.
LP
No sem upala, da bomo še to izvedeli, če se prišteva ali ne, e bo še kdo potreboval..pa drugič 
lp
lp