ODO-1 IN ODO-2
Moderator: Mirko Zbačnik
obrazci so tukaj http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=612
Tudi jaz bom dodala komentar k temu:
1. odo-1, odo-2 se izpolnjuje za pravne osebe
2. odo-1 - kjer je davčni odtegljaj, se izpolni v dveh izvodih, enega pošlješ prejemniku plačila (najkasneje na dan plačila), enega na durs.
3. odo-2 - ni davčnega odtegljaja, poročaš do 5. v mesecu za prejšnji mesec, izpolniš ga v enem izvodu in pošlješ samo na durs
4. izpolnjevanje obrazcev odo ne pride v upoštev za fakture, ki se nanašajo na lansko leto (kljub temu, da so plačane v letošnjem)
5. velja za vse najemnine premičnine, nepremičnine, obresti,..
(vse je našteto v Ur.l.125)
6. najemnine za fizične osebe se izpolnjujejo ali na obrazcu rek-2a ali rek 3-a odvisno, če se je fizična oseba prijavila kot "prejemnik dohodka"
7.ni mi znano, kaj bodo s tem počeli na durs-u in kdo bo to bral.
1. odo-1, odo-2 se izpolnjuje za pravne osebe
2. odo-1 - kjer je davčni odtegljaj, se izpolni v dveh izvodih, enega pošlješ prejemniku plačila (najkasneje na dan plačila), enega na durs.
3. odo-2 - ni davčnega odtegljaja, poročaš do 5. v mesecu za prejšnji mesec, izpolniš ga v enem izvodu in pošlješ samo na durs
4. izpolnjevanje obrazcev odo ne pride v upoštev za fakture, ki se nanašajo na lansko leto (kljub temu, da so plačane v letošnjem)
5. velja za vse najemnine premičnine, nepremičnine, obresti,..
(vse je našteto v Ur.l.125)
6. najemnine za fizične osebe se izpolnjujejo ali na obrazcu rek-2a ali rek 3-a odvisno, če se je fizična oseba prijavila kot "prejemnik dohodka"
7.ni mi znano, kaj bodo s tem počeli na durs-u in kdo bo to bral.
Jaz sem pa že izpolnjevala obrazec ODO 2 in sem upoštevala znesek brez DDVja, ker tudi na obrazcu piše znesek dohodka, zame pa je dohodek znesek brez DDVja, saj DDV itak dobi država, torej to ni dohodek za prejemnika. Še bolj razvidno je to pri nakazilu plačila v tujino npr. najemnine -> Ker prejemniku v tujino nakažeš znesek brez DDV, je to tudi osnova za obračun odtegljaja. DDV obračunaš in ga upoštevaš kot vstopni DDV in ne more biti osnova za odtegljaj. To je moje mnenje.
Vpisuješ zneske brez DDV. Preverjeno po telefonu z info pisarno na davkariji.
Sprašujem pa če kdo ve, s katerim KIDO obrazcem dosežemo na davčni zmanjšanje davčnega odtegljaja za najemnine v tujini. Ali najemnina spada med premoženjske pravice. V sporazum o izogibanju dvojnega obdavčevanja je nisem posebej zasledila.
Sprašujem pa če kdo ve, s katerim KIDO obrazcem dosežemo na davčni zmanjšanje davčnega odtegljaja za najemnine v tujini. Ali najemnina spada med premoženjske pravice. V sporazum o izogibanju dvojnega obdavčevanja je nisem posebej zasledila.
Ja, AAA - ali ste prebrali danes v Financah glede davkarije in podatkov, koliko jih dobiš od njih in koliko so točni???
jaz bom po vsej verjetnosti oddala obrazec z DDV-jem, zanima me pa za tiste firme, ki nimajo nič plačil. Ali se je že kdo opredelil glede tega, ali v takem primeru oddati obrazec ali ne? Jaz bi ga vseeno, previdnost ni odveč.
jaz bom po vsej verjetnosti oddala obrazec z DDV-jem, zanima me pa za tiste firme, ki nimajo nič plačil. Ali se je že kdo opredelil glede tega, ali v takem primeru oddati obrazec ali ne? Jaz bi ga vseeno, previdnost ni odveč.