Plačevanje licenc v Francijo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
suzanaz
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Plačevanje licenc v Francijo

Odgovor Napisal/-a suzanaz »

Ali ima kdo izkušnje s plačevanjem licenc ali avtorskih honorarjev v Francijo?

suzi
tankra
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

Glede plačila davka je tako, da morate poročati na ODO-1 in plačati 25% ker te stvari spadajo v 68.člen. Obrazec hočejo (DURS) imeti najkasneje na dan plačila. Prav tako ga morate poslat prejemniku. Možnost imate manjšega plačila davka v kolikor sta državi podpisali sporazum v izogib dvojnega obdavčevanja. Potrebujete pa cel kup zahtevkov in prilog za pridobitev sklepa od davčne. Zahtevek je na obrazcu KIDO, poleg tega morate pridobiti od prejemnika, da je zavezanec za plačilo davka v svoji državi in pa člen mednarodne pogodbe kateri govori o stopnji davka.
Toliko o preprostosti poslovanja pri nas
Lp

Tanja
suzanaz
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a suzanaz »

Če sem prav razumela se pošlje kido obrazec na davčni urad (v mojem primeru v francijo) v tujo državo in ne na naš davčni urad. Ga pošljemo kar v slovenščini?

suzi
SILVA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a SILVA »

če licence kupiš in nato prodajaš naprej, potem ti baje ni treba tega delati (obrazci in plačilo davka),. Ali je to res?
brigita
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a brigita »

Mi lahko kdo pomaga - prvič se srečujem s tem. Mesečno bom dobila račune za licenčnine televizijskih programov (v bistvu najem) iz tujine. Zanima me ali moram komu poročat o tem - Banki Slovenije ali kateremu drugemu organu?

Hvala za pomo in lep snežen pozdrav iz Štajerske!
Brigita:oops:
brigita
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a brigita »

Zakaj Tankra govori o davku, ko pa je licenčnina brez davka. Morda malce čudno vprašanje, ampak prvič se srečujem s tem!

Brigita
tankra
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

Plačila licenc spadajo med premoženske pravice, katere pa so omenjene v 68.členu. Jaz sem na DURS klicala zaradi plačila licenc pri uporabi programov. In tolmačenje je bilo, da se plača 25% davčnega odtegljaja razen v primeru če dobim od tujca, da je zavezan za plačilo davka v svoji državi in da ima Slovenija podpisan sporazum. Ko dobim vse te listine jih priložim KIDO obrazcu in ko mi DURS odobri zmanjšanje plačila ali pa oprostitev mi tega ni treba več plačevati.
Lp

Tanja
Odgovori