Ali ima kdo izkušnje s plačevanjem licenc ali avtorskih honorarjev v Francijo?
suzi
Plačevanje licenc v Francijo
Moderator: Mirko Zbačnik
Glede plačila davka je tako, da morate poročati na ODO-1 in plačati 25% ker te stvari spadajo v 68.člen. Obrazec hočejo (DURS) imeti najkasneje na dan plačila. Prav tako ga morate poslat prejemniku. Možnost imate manjšega plačila davka v kolikor sta državi podpisali sporazum v izogib dvojnega obdavčevanja. Potrebujete pa cel kup zahtevkov in prilog za pridobitev sklepa od davčne. Zahtevek je na obrazcu KIDO, poleg tega morate pridobiti od prejemnika, da je zavezanec za plačilo davka v svoji državi in pa člen mednarodne pogodbe kateri govori o stopnji davka.
Toliko o preprostosti poslovanja pri nas
Lp
Tanja
Toliko o preprostosti poslovanja pri nas
Lp
Tanja
Plačila licenc spadajo med premoženske pravice, katere pa so omenjene v 68.členu. Jaz sem na DURS klicala zaradi plačila licenc pri uporabi programov. In tolmačenje je bilo, da se plača 25% davčnega odtegljaja razen v primeru če dobim od tujca, da je zavezan za plačilo davka v svoji državi in da ima Slovenija podpisan sporazum. Ko dobim vse te listine jih priložim KIDO obrazcu in ko mi DURS odobri zmanjšanje plačila ali pa oprostitev mi tega ni treba več plačevati.
Lp
Tanja
Lp
Tanja