Kot vemo se bliža čas za oddajo bilanc za s.p. Nekje sem zasledila, da se bo lahko bilanca stanja in uspeha oddajala elektronsko, priloge pa še vedno na papirnih obrazcih. Zanima me če kdo ve kaj več o tej stvari? Je res, da se bo to lahko delalo ali nas bodo še vedno obremenjevali z goro papirjev, ki jo je treba ročni izpolniti?
lp[:)]
tasy
BILANCA S.P.
Moderator: Mirko Zbačnik
Yes, kriza. Na E-davkih so pripravili obrazec "davčna napoved" ter "bilanco stanja" in " bilanco uspeha". To lahko oddaš elektronsko, če imaš pooblastila (rač. servis?). Obrazec "priloge" pa obsega samo seštevke prilog, kakršne smo do sedaj oddajali. Manjka tudi "obračun zalog" in najbrž še kaj, še nisem zelo natančno gledala. Ko sem moji referentki na DURS omenila, da bom letos oddala davčne napovedi za s.p. preko E-davkov, se je kar zgrozila. "Ja, kaj bom pa jaz dala v spis?" Ker je drugače čisto fejst punca, sva se zmenili, da bom po starem sestavila vse priloge, davčno napoved pa sprintala iz E-davkov in ji prinesla. Tako še letos, potem pa upam, da se bomo počasi rešili "gore papirjev".
Sicer pa obstaja več programov za te zadeve, pa vsi niso zelo dragi.
Sicer pa obstaja več programov za te zadeve, pa vsi niso zelo dragi.