BILANCA S.P.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tassika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

BILANCA S.P.

Odgovor Napisal/-a tassika »

Kot vemo se bliža čas za oddajo bilanc za s.p. Nekje sem zasledila, da se bo lahko bilanca stanja in uspeha oddajala elektronsko, priloge pa še vedno na papirnih obrazcih. Zanima me če kdo ve kaj več o tej stvari? Je res, da se bo to lahko delalo ali nas bodo še vedno obremenjevali z goro papirjev, ki jo je treba ročni izpolniti?

lp[:)]

tasy
marc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a marc »

Vse ti piše v 2. številki revije obrtnik pod rubriko Svetovalec (natančneje na strani 40)-
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Yes, kriza. Na E-davkih so pripravili obrazec "davčna napoved" ter "bilanco stanja" in " bilanco uspeha". To lahko oddaš elektronsko, če imaš pooblastila (rač. servis?). Obrazec "priloge" pa obsega samo seštevke prilog, kakršne smo do sedaj oddajali. Manjka tudi "obračun zalog" in najbrž še kaj, še nisem zelo natančno gledala. Ko sem moji referentki na DURS omenila, da bom letos oddala davčne napovedi za s.p. preko E-davkov, se je kar zgrozila. "Ja, kaj bom pa jaz dala v spis?" Ker je drugače čisto fejst punca, sva se zmenili, da bom po starem sestavila vse priloge, davčno napoved pa sprintala iz E-davkov in ji prinesla. Tako še letos, potem pa upam, da se bomo počasi rešili "gore papirjev".
Sicer pa obstaja več programov za te zadeve, pa vsi niso zelo dragi.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Prosim, če še meni pomagate,kje najdem te obrazce , tudi jaz bi se rad izognila tej gori šolate.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Bi pomagala, pa ne vem, kako, ker se ne sme delati "zastonj" reklame.
Pokličite me na 031-316-968.
Odgovori