FINANČNI IZID
Moderator: Mirko Zbačnik
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kontakt:
Ali mi lahko kdo pomaga?: V obrazec ST_FSR_02 sem v vrstici prenosljive vloge vpisala stanje TRR pod sektor S.122, ter posledično še v S.12 ter S.1, avtomatično se je zapisal še v S.0, kljub temu da je polje sivo obarvano. Javlja mi 4 napake. Ali kdo ve, kaj bi bilo lahko narobe, oz. če je potrebno najprej izpolniti celoten obrazec in šele nato postati pozoren na najdene napake?
Vnaprej najlepša hvala.
Vnaprej najlepša hvala.
Stanovanjska klikni na PREVERI (leva zgornja stran obrazca). Nepravilno vnešena polja se ti bodo obarvala rdeče in nato se z miško postaviš na desni zgornji kotiček obravanega polja in tu so komentarji in ti v njih piše.
Začneš pa tako, da vzameš bruto bilanco (za 2001 spremeniš konta na novi kontni načrt) in začneš vpisovati šifre kam kateri konto spada in sicer so ti v veliko pomoč navodila Banke Slovenije (tisti del ko
ti da navodila o kontnem načrtu , seveda pa je potrebno tudi druga prebrati). Za lažji vnos v obrazec sem si prej naredila tabelo v Excelu potem pa je kar šlo.
LP
Bojči
Začneš pa tako, da vzameš bruto bilanco (za 2001 spremeniš konta na novi kontni načrt) in začneš vpisovati šifre kam kateri konto spada in sicer so ti v veliko pomoč navodila Banke Slovenije (tisti del ko
ti da navodila o kontnem načrtu , seveda pa je potrebno tudi druga prebrati). Za lažji vnos v obrazec sem si prej naredila tabelo v Excelu potem pa je kar šlo.
LP
Bojči
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal bojci</i>
<br />Stanovanjska klikni na PREVERI (leva zgornja stran obrazca). Nepravilno vnešena polja se ti bodo obarvala rdeče in nato se z miško postaviš na desni zgornji kotiček obravanega polja in tu so komentarji in ti v njih piše.
LP
Bojči
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Najlepša hvala, Bojči. Počasi sem tudi sama začela dojemati, zakaj in kako to gre, saj kljub temu, da sem prebrala vsa navodila, nisem dojela, dokler nisem poskusila tudi malo vnašati.
lp Stanovanjska
<br />Stanovanjska klikni na PREVERI (leva zgornja stran obrazca). Nepravilno vnešena polja se ti bodo obarvala rdeče in nato se z miško postaviš na desni zgornji kotiček obravanega polja in tu so komentarji in ti v njih piše.
LP
Bojči
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Najlepša hvala, Bojči. Počasi sem tudi sama začela dojemati, zakaj in kako to gre, saj kljub temu, da sem prebrala vsa navodila, nisem dojela, dokler nisem poskusila tudi malo vnašati.
lp Stanovanjska
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz še nisem začel, ker enostavno ni časa. Ravno sem prevzel novo firmo in moram najprej poknjižiti vse letošnje leto, otvoritve. Dokumentacijo za nazaj (niti ne vem kakšno) dobim drugi teden. Računovodkinja, ki je predtem vodila je pred 14. dnevi namreč umrla.
Pri sebi si bom pomagal z otvoritveno temelnjico za leto 2002 in 2003 (ni potrebno iskati starih kontov), sicer čakam IKS. Navodila sem nekako predelal, sektorje poiščem v tabeli za posamezno firmo.
Torej ni panike.
LP, Mirko
Pri sebi si bom pomagal z otvoritveno temelnjico za leto 2002 in 2003 (ni potrebno iskati starih kontov), sicer čakam IKS. Navodila sem nekako predelal, sektorje poiščem v tabeli za posamezno firmo.
Torej ni panike.
LP, Mirko
gotovina gre pod sektor 12 (Centralna banka). Transakcije pa so razlika med stanjem 31.12.01 in 31.12.02. Torej vzameš izpolnjeno tabelo stanja za leto 2001 in izpolnjeno tabelo stanja 2002 in na transakcijah vpisuješ razlike (stanje terjatev pod transakcije terjatev in stanje obveznosti pod transakcije obveznosti)Transakcije so lahko v minus.
That,s it
LP
Bojči
That,s it
LP
Bojči
Mene bolj zanima kako ste vpisali pri stanju obveznosti kapital v minus (npr.d.n.o. je bil ustanovljen decembra in ima prvo leto izguba, lastniškega kapitala pa tako ni) Na Banki Slovenije sem dobila odgovor, da to niso predvidli na AJPES-u pa so bili malo zmedeni.Logično bi mi bilo, da ker je izguba aktivni konto, jo vpišem pod stanje terjatev. Kaj mislite:???:
LP
Bojči
LP
Bojči
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kontakt:
MENE PA ZANIMA, KAKO IMATE KNJIŽENE VSE TERJATVE, DA VAM LOČEVANJE PO SEKTORJIH NE DELA PREGLAVIC (VSAJ JAMRATE NE NIČ V ZVEZI S TEM). NPR. KONTO 1200 - TERJATVE DO KUPCEV. ALI IMATE PROGRAMSKO OPREMO TEMU PRIMERNO? SAMA NE VEM NITI PRIBLIŽNO KAKO DELITI PO SEKTORJIH.
LP STANOVANJSKA:???::???::???::???::???::???:
LP STANOVANJSKA:???::???::???::???::???::???: