plačilo prispevkov - 6. dni po plači

Moderator: Mirko Zbačnik

Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

plačilo prispevkov - 6. dni po plači

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Lepo prosim, ali še vedno velja zamik plačila prispevkov 6 dni po
izplačilu neto plače za d.o.o.??? Za s.p. vem da je za vse valuta
15. v mesecu. Pozdrav,

Gordana
brigita
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a brigita »

Samo davek na plače se lahko plača z zamikom šestih dni

brigita
:)
zumi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zumi »

[Samo davek na plače se lahko plača z zamikom šestih dni

Čisto res, pa še nobeden se ni preveč pritoževal nad tem finančnim šokom za podjetje.

lp.
jenny
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jenny »

Ja, pa še res je. Se že sprašujem, če sploh vsi vedo!!!!! Pač, kdor nima denarja, plača prispevke kasneje in seveda zamudne obresti. Drugih sankcij nisem zasledila.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Tudi jaz se sprašujem, kako dolgo bo država še pometala z nami,res je vprašanje ,koliko jih to sploh ve, v eni veliki firmi s 200 zaposlenimi, so zvedli zadnji trenutek, direktor se je samo razjezil na računovodjem, zakaj mu ni tega prej povedal, druga pa nič, še dobro, da so vsaj študentje pametnejši in se ne dajo..
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Meni je bolj žalostno da ni denarja za prispevke, saj so ti bolj ali manj enako visoki vsak mesec.
Kar pa je pri nas študentsko delo poznamo pri nas, v tujini te samo trapasto gledajo o čem za boga govoriš. Da pa je dohodek študenta do 75.000 sit/mesečno obdavčen z 12,5% je pa tragično, ampak po drugi strani se mi zdi prav, da če nekdo zasluži 500.000 sit/mesečno kot študent da plača davke kot mi vsi. Ko sem bila študent bi bila prav vesela, če bi lakho poleg študija tudi vsak mesec zaslužila take zneske. Pa ti načeloma ne znese, saj ti vzame študij preveč časa.

katrijn
ditka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ditka »

Mene pa zanima kako je s tem, da naj bi dohodnino, davek na plače in prispevke po novem plačevali isti dan kot neto plače vendar ne kasneje kot 15. v mesecu za pretekli mesec - potem takem naj bi se tudi neto plače izplačevale najkasneje do 15. v mesecu. Ne vem v katerem zakonu to piše, sem pa to že večkrat zasledila npr. v koledarju obveznosti za gospodarske družbe, ki ga v svojem vestniku objavlja ***** ***** založba. Njihova obvestila dobivam po emaliu in me je kar groza ko to berem. Nekaterim firmam namreč pripravljam plače za 18. v mesecu..... :sad::???::mad:

Ali kdo kaj ve o tem?

LP,

Ditka
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Ditka, brez strahu! Sem preverila na Dursu, prispevki morajo biti plačani ob plači, vendar ne 15.(15. velja samo za s.p.). D.o.o. lahko 18. oziroma, ko izplača neto plače, se pravi tudi pozneje.:):razz:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

<font color="purple"></font id="purple">Torej ni važno, kdaj naj bi bila izplačana plača, <font color="navy"></font id="navy">važno je samo, da so prispevki (22,10 in 15,9) plačani isti dan. JE vsaj približno tako?

:oops:
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Anka, točno tako je!:razz::wink:
hlh
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a hlh »

A, niso prispevki 22,10 in 16,10:???:

hlh
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Anka , res preverite , kakšne pripevke imate v obračunu plač , 15, 9 je že preteklost.
Odgovori